Новини

Повернутися до переліку новин

WWF занепокоєні: Україна не зацікавлена у збереженні Світового океану?

9 червня в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку завершилася перша в історії Міжнародна конференція ООН по збереженню океану. Більше ніж 1200 зобовʼязань було взято учасниками конференції (державами, бізнесом та громадськими організаціями) стосовно боротьби за здоровʼя Світового океану.

Внесення зобовʼязань продовжиться аж до наступної Конференції, яка відбудеться у 2020 році. Тобто реєстрація добровільних зобовʼязань не закрита, в ООН чекають на нові ініціативи. Від України наразі зареєстровано лише 3 зобов’язання в той час як від Німеччини, наприклад, їх 32. WWF в Україні, занепокоєні відсутністю зацікавленості у збереженні Світового океану на державному рівні.

WWFGlobal закликає українські відомства поставити вище міжнародні зобов’язання України зі збереження океану в своєму порядку денному та запропонувати міжнародній спільноті заплановані заходи щодо збереження океану загалом та морів зокрема.

Моря і океани відіграють вирішальну регулюючу роль: формують клімат земної кулі, підтримують кругообіг вуглецю і забезпечують баланс світової гідрологічної системи. За оцінками WWF, щорічна вартість ресурсів та послуг Світового океану складає 2,5 трильйонів доларів. 23% всього вилову риби Україною (за даними 2015 р.) дає океан. Проблеми океану, враховуючи закислення, нагрівання води та утворення «пластикового острову» в Тихому океані (його мінімальний розмір 700 000 км²), спричинені діяльністю людини.

Необхідно вжити кардинальних заходів на всеукраїнському та особистому рівнях, адже існує загроза, що до 2050 пластику в океані буде більше ніж риби.

Джерело: WWFGlobal

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!