Новини

Повернутися до переліку новин

Як ефективно управляти відходами на підприємстві: небезпечні відходи, облік відходів

Облік небезпечних відходів на підприємстві — основний інструмент першого етапу реформи системи поводження з відходами. Валентин Щербина, віце-президент ПАЕУ, автор Одноденного курсу підвищення кваліфікації «Управління відходами на підприємстві» неодноразово стверджував, що без налагодження обліку відходів та проведення інвентаризації відходів підприємство щороку витрачає кошти на утилізацію того, що відходами не є насправді, безкоштовно віддає сировину та ще й доплачує за неї, хоча ця сировина ніколи не вважалася відходами. Експерт наголошує, що проблемні питання обліку відходів виникають через неузгодженість екологічного законодавства та законодавства про бухгалтерський облік.

У більшості підприємств є 2 обліки відходів — бухгалтерський та екологічний, що суттєво відрізняються один від одного. Така невизначеність часто призводить до серйозних помилок в утворенні та обліку відходів, підміні понять та, як наслідок — до порушення законодавства, фінансових втрат, спотворення звітності (зокрема бухгалтерської, податкової, екологічної).

Юридичного статусу відходів набувають утворені у результаті списання неліквідні матеріальні цінності, які оприбутковані на позабалансовий рахунок в автоматизованій системі бухгалтерського обліку.

Експерт наголошує на тому, що всі операції поводження з відходами, послуги з поводження з відходами та планування витрат на утилізацію/видалення відходів можливі лише для відходів, які набули юридичного статусу відходів.

Як ефективно управляти відходами на підприємстві, пропонуємо розібратися разом з іншими експертами на щорічній стратегічній ЕКОконференції «ЕКОЛОГІЧНИЙ ДІАГНОЗ ТА РЕЦЕПТ ОЗДОРОВЛЕННЯ ДЛЯ БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ: шукаємо рішення»

Запрошуємо топ-менеджерів та фахівців з природоохоронної діяльності!

До зустрічі в Києві 7 листопада!

Приєднуйтеся! Участь платна. Кількість місць обмежено.

Дедлайн реєстрації: 6 листопада о 15.00.


З питань участі:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!