Новини

Повернутися до переліку новин

Як ваша різдвяна ялинка може врятувати планету

Різдвяна ялинка, якої ви плануєте позбутися після свят, може бути перероблена і використана для виробництва важливих хімічних речовин та сприятиме скороченню викидів в атмосферу, заявляють дослідники, передає ВВС.

Хвоя сосни може забезпечити сировину для створення нових продуктів, таких як підсолоджувачі та фарби.

Дослідження, проведене в Британському університеті Шеффілда, припускає, що перероблення цих дерев приведе до нульового рівня відходів, а отже, зменшить навантаження на служби з вивезення сміття.

Стаття за темою: Де в Києві після нового року екологічно утилізувати новорічні ялинки: адреси пунктів прийому

«Зараз ми всі знаємо про проблему викидів парникових газів, а також про необхідність скорочення викидів вуглецю», - пояснює Сінтія Карті, аспірант кафедри хімічної та біологічної інженерії в університеті.

«Я бачу відходи біомаси як потенційне альтернативне джерело сировини для хімічної промисловості», - додала Сінтія Карті.

Деякі речовини, що містяться у хвої сосни, є важливим інгредієнтом парфумів.
Попри збільшення уваги до проблем, викликаних глобальним розповсюдженням пластикового забруднення, популярність штучних ялинок продовжує зростати.

Водночас, за оцінками, у Великій Британії щороку купують вісім мільйонів "натуральних" ялинок. На жаль, переважна більшість з них - близько семи мільйонів - залишаються на звалищі.

Безвідходна економіка

Визнаючи цінність дерев як потенційної сировини для хімічної промисловості, більш економічно доцільним є їхнє використання для біорафінування - отримання палива та енергії з біомаси, вважає пані Карті.

На її думку, це також може призвести до скорочення вуглецевих викидів у Великій Британії, оскільки зменшить залежність країни від імпорту пластикових дерев та зменшить об'єм біомаси дерев, що гниють на звалищах.

Її колега, доктор Джеймс Макгрегор, наголошує: «Використання біомаси - матеріалу, отриманого з рослин, для виробництва палива та хімічних речовин, які зараз виробляються з викопних ресурсів, буде відігравати ключову роль у майбутній світовій економіці».

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами BBC

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!