Новини

Повернутися до переліку новин

Японець створив компанію з випуску плаваючих електромобілів

Японець Хідео Цурумакі, який раніше працював в одному з підрозділів Toyota Motor, заснував компанію з випуску електромобілів, які в критичних ситуаціях можуть триматися на плаву. Ідея стартапу виникла в нього після великого цунамі в Японії в 2011 році.

Цурумакі на власні очі бачив хвилю цунамі, що змітала на своєму шляху автомобілі і людей. Він подумав, що якби автівки могли триматися на плаву, жертв могло бути менше. Через два роки він почав створювати невеликий водонепроникний електромобіль, який може втриматися на плаву при сильних потоках і навіть плисти на невеликих швидкостях. У підсумку він побудував працюючий прототип і хоче, щоб його компанія щороку випускала 10 тисяч таких електрокарів на фабриці, яку він орендує неподалік Бангкоку. Вивести свою компанію на ринок він планує до 2020 року. 

Цурумакі працював провідним інженером в проекті Toyota зі створення ультракомпактного одномісного електромобіля. У 2012 році він звільнився і заснував Fomm зі стартовим капіталом 200 тисяч ієн ($ 1,804). Чоловік три роки проводив дослідження в Університеті Токіо, аби дізнатися все про керування автомобілем у воді. У своїй розробці він вирішив використовувати своєрідні колеса-турбіни, які втягують воду при обертанні, і компонент спереду, що випускає воду для руху і дозволяє повертати за допомогою рульового колеса.

У 2016 році Fomm уклав партнерство з Trinex Assets – тайською девелоперською компанією, президенту якої належить виробник автозапчастин. У грудні японський електрокар повинен надійти в продаж. 

Цурумакі також залучив великих японських інвесторів – найбільшу мережу побутової техніки Yamada Denki (ця компанія продаватиме в себе електромобілі), виробника аудіовізуального устаткування Funai Electronics, який допоможе випускати авто.

За розмірами плавучий електромобіль схожий з гольф кар, змінний акумулятор розташований під кожним з чотирьох сидінь. За один цикл зарядки автомобіль може проїхати 160 км з максимальною швидкістю 80 км/год. Вартість новинки сягатиме $ 18 тисяч, однак винахідник сподівається скоротити вартість до $ 5000 за рахунок покупки запчастин, які масово випускаються, при найменших витратах.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!