Новини

Повернутися до переліку новин

ЄС прийняв першу стратегію по боротьбі з пластиковими відходами

Днями Європейська комісія прийняла першу стратегію щодо захисту навколишнього середовища від відходів з пластику. Нова європейська стратегія має стати одним з елементів переходу до більш циркулярної економіки, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Якщо ми не змінимо порядок вироблення і використання пластику, його до 2050 року буде в океанах більше, ніж риби. Ми повинні перешкодити наявності пластика в нашій воді, в нашому продовольстві і навіть в нашому тілі. Єдине довгострокове рішення полягає в скороченні пластичних відходів завдяки переробці і розширеному повторному використанню», - заявив перший заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс, який представляв нову стратегію на прес-конференції в Страсбурзі.

На його думку, на цей виклик мають разом відповісти громадяни, підприємства і уряди. Крім того, слід інвестувати у нові інноваційні технології, які гарантують безпеку як людей, так і навколишнього середовища. Саме завдяки економічному зростанню та інноваціям нова стратегія має запобігти подальшому забрудненню пластиком. Йдеться про зміну підходу до утворення, використання і переробки пластика. Це має створити в ЄС нові перспективи для інвестицій і створення робочих місць.

«Завдяки новій стратегії всі види пластикової упаковки на ринку ЄС будуть піддаватися переробці до 2030 року, буде скорочено використання виробів із пластику одноразового призначення, а навмисне використання мікропластика буде обмежено», – йдеться в комюніке Європейської комісії.

Європейці щороку виробляють 25 млн тонн відходів пластика, з яких лише менше 30% збираються для переробки. У всьому світі пластик являє 85% відходів, що потрапляють на пляжі. Автори стратегії ЄС заявляють, що ці матеріали є навіть в легенях європейців і на їхніх обідніх столах, а мікропластик є в повітрі, воді і продуктах. Саме тому нова стратегія має зробити рентабельною для підприємств переробку пластикових відходів, скоротити їх число, покласти край скиданню відходів в моря тощо.  

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!