Новини

Повернутися до переліку новин

Юлія Бойко, експерт комітетів з управління відходами, промислової екології та інновацій, екологічного права та законотворчості PAEU

Інтерв'ю з героїнею СПЕЦпроекту «Берегиня довкілля» Юлією Бойко, екологом-практиком, членом PAEU, експертом комітетів з управління відходами, промислової екології та інновацій, екологічного права та законотворчості PAEU, експертом та автором публікацій видання «ECOBUSINESS. Екологія підприємства».


1. Коли і як Ви зрозуміли, що вашим призначенням є турбота про довкілля?
Зазначу, що я є екологом за освітою, за фахом та за станом душі. З професією я визначилася не відразу, але любов до всього живого у мене була завжди. Мабуть, саме тому я і вирішила присвятити своє життя професії, яка пов'язана із захистом і збереженням найдорожчого, що у нас є, — душі планети, багатств природи і її неповторної краси.

2. Що Ви вважаєте вашим найбільшим досягненням сьогодні? І до чого прагнете?
«Єдиний спосіб зробити видатну справу  — щиро любити те, що ти робиш» — цей вислів мені дуже близький, він став моїм кредо. Сьогодні нашій планеті, як ніколи, потрібна допомога. Мені пощастило двічі, тому що я не просто вважаю «боргом» свою спеціалізацію і діяльність, а це приносить мені справжнє задоволення. Мені радісно спостерігати результати виконаної праці. Дуже хочеться, щоб наше місто, країна, планета були кращі, чистіші! І кожен з нас може зробити свій внесок у цей процес!

3. Яке ваше найзаповітніше бажання щодо збереження довкілля?
Моє заповітне бажання — досягнення дружнього консенсусу: «виробництво (забруднювач) — екологія» у питаннях екологічності виробництва та екології самої продукції, максимально повернути нинішній стан речей у дружній бік до навколишнього середовища.
Хочеться, щоб сучасне виробництво, що є одним з ключових елементів сучасного суспільства, працювало, зважаючи та переймаючись тим, який вплив воно справляє на довкілля.

4. Що Ви хотіли би побажати жінкам, які працюють у сфері еко?
В ідеалі справжній еколог — це перш за все ентузіаст. А саме такі люди і роблять найбільші справи для планети.
Хочеться побажати колегам — «екологиням», щоб ваш ентузіазм ніколи не закінчувався. Адже у планети Земля немає інших рук і сердець, крім наших, і хто, як не ми, є відповідальними за створення і збереження життя для майбутніх поколінь!

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!