Новини

Повернутися до переліку новин

З 1 липня вступають в дію зміни в ДБН, які зобов’язують влаштовувати на парковках мінімум 5% місць з електрозарядками

1 липня 2019 року вступають в дію нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування автостоянок і гаражів. Відповідно до них, в Україні вводиться обов’язкова вимога – облаштовувати зарядками для електрокарів мінімум 5% машиномісць на парковках, що будуються або реконструюються.

Норми ДБН є обов’язковими до виконання.

«Весь світ поступово переходить на електроавтомобілі. Україна також активно долучається до цього процесу. Для прикладу, у 2015 році в країні налічувалося всього 500 електрокарів, а зараз майже 13 тисяч. Тільки цієї весни попит на електромобілі серед українців зріс на 67%. Тому ми йдемо в ногу з часом і в нових змінах у ДБН щодо автостоянок прописали необхідність проектувати не менше 5% місць на парковках з електрозарядками», – сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Він наголосив, що дана норма починає діяти вже з 1 липня цього року. Тобто, з липня місяця всі нові або реконструйовані парковки повинні обов’язково будуватися з дотриманням цієї вимоги. «Взагалі хочемо, щоб до 2030 року всі парковки в Україні стали на 100% облаштовані електрозарядками. Це, в першу чергу, комфорт людей, які користуються електрокарами», – підкреслив Парцхаладзе.

Згідно з новими змінами у ДБН, не менше ніж 5% машиномісць від загальної кількості у гаражах та автостоянках необхідно виділяти для облаштування зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

Зміни у ДБН «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» розроблені ПАТ «КиївЗНДІЕП» та доступні за посиланням.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

З 1 липня вступають в дію зміни в ДБН, які зобов’язують влаштовувати на парковках мінімум 5% місць з електрозарядками

Джерело: Мінрегіон України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!