Новини

Повернутися до переліку новин

З 2020 року в Україні почнуть утилізувати непридатні пестициди

Група компаній Ukravit, великий український виробник засобів захисту рослин та мікродобрив, у березні 2019 року виграв тендер UNIDO (Організація при ООН з промислового розвитку) з реалізації української частини проекту «Скоординоване управління видаленням озоноруйнівних речовин (ОРР) і стійких органічних забруднювачів (СОЗ) в Україні, Білорусі, Казахстані та Вірменії».

За умовами проектного договору компанія отримає технічну підтримку для створення інфраструктури з утилізації озоноруйнівних речовин і стійких органічних забруднювачів. Це буде повноцінна виробнича лінія з переробки холодильних, морозильних камер і кондиціонерів та інсинераторна піч.

«З огляду на той факт, що високі температури, необхідні для спалювання фреону, підходять також і для утилізації не придатних до використання пестицидів, Ukravit першим в Україні почне утилізувати небезпечні речовини, які накопичилися в країні за роки незалежності, й протягом багатьох років завдають непоправної шкоди її екології», - наголошується в повідомленні групи компаній.

В Ukravit зазначили, що раніше для утилізації фреону доводилося звертатися до іноземних компаній, а тепер це можна буде робити в Україні. Проект дасть Україні можливість виконувати взяті нею зобов'язання зі збереження навколишнього середовища в рамках ратифікованих міжнародних угод - Монреальського протоколу, Базельської і Віденської конвенцій, а також Паризької угоди.

У прес-службі компанії зазначили, що необхідне обладнання буде поставлено в Україну восени цього року. Запуск і повноцінна робота лінії планується вже наступного року.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалам Інтерфакс-Україна

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!