Новини

Повернутися до переліку новин

Законопроект про житлово-комунальні послуги наділяє КМУ правом встановлювати лише порядок формування тарифів на послуги з поводження з ТПВ

Верховна Рада у другому читанні і в цілому ухвалила законопроект, спрямований на демонополізацію ринку житлово-комунальних послуг. Проект передбачає прозорий поділ тарифу із зазначенням розміру плати за комунальні послуги та плати власне за послуги з управління.

Заступник голови комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак повідомила, що документ спрямований на реалізацію раніше прийнятого закону про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку. Згідно з нормами проекту, ЖЕКи позбудуться монополії на ринку надання комунальних послуг. Але домогтися цього, на думку депутата, не вдасться без прийняття законопроекту "Про житлово-комунальні послуги".

Законопроект позбавляє місцеві органи влади права встановлювати тарифи на низку послуг, які виділяються з комплексу послуг ЖКГ і плата за які формує загальний тариф з обслуговування багатоквартирних будинків.

У числі таких послуг: переробка та захоронення побутових відходів, централізоване опалення та постачання холодної води тощо. Зокрема, законопроект наділяє Кабінет Міністрів правом встановлювати лише порядок формування тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами. А конкретні тарифи встановлюють компанії, які, згідно з місцевим конкурсом, отримують право на надання населенню послуг зі збирання, переробки та захоронення відходів.

Джерело: zbruc.eu

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!