Новини

Повернутися до переліку новин

Житомирщина: у річці Хомора знову загибель риби

30 серпня поточного року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло повідомлення від громадських активістів смт. Першотравенськ  Баранівського району які повідомили про забруднення річки Хомора, яке відбувалось зі сторони Хмельницької області. Одразу після даного повідомлення працівники Інспекції здійснили виїзд у зазначене  місце з метою встановлення фактів забруднення.  В ході обстеження басейну річки Хомора спостерігали зі сторони Хмельницької області забруднення води, яка мала сірий колір неприродного характеру. Зокрема, спостерігалось масове скупчення риби, яка знаходилась на поверхні води та захоплювала повітря. Це свідчить, про низький рівень розчинного кисню у воді.

Працівниками відділу інструментально – лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу відібрано проби води для подальшого дослідження.

31 серпня в річці Хомора вже зафіксовано масову загибель водних живих ресурсів. В зазначене місце викликано працівників поліції з метою проведення слідчих дій. Спільно з працівниками Рибоохоронного патруля та громадськості підраховано кількість загиблої риби.

Працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу за результатами проведених підрахунків загиблих водних живих ресурсів, проведено розрахунок заподіяної шкоди,  яка становить 1 млн 240 тис. 393 грн. 

Матеріали по вказаному вище факту готуються для направлення до правоохоронних органів з метою долучення до кримінального провадження.  

Джерело: прес-центр ДЕІ Поліського округу

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!