Новини

Повернутися до переліку новин

Держводагентство та ДАЗВ України провели нараду щодо підготовки до пропуску повені у басейні р. Прип’ять

12 лютого 2014 року Голова Держводагентства Василь Сташук разом із Головою Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ України) Володимиром Холошею провели засідання міжвідомчої наради щодо підготовки до пропуску повені у басейні р. Прип’ять та забезпечення підготовки водоохоронних споруд зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС до пропуску льодоходу і повені.

Нині Держводагентством здійснюється заходи щодо забезпечення безаварійного пропуску льодоходу та повені на річках країни.

Забезпечено щоденний оперативний моніторинг водогосподарської ситуації на водних об’єктах.

У цілодобовому режимі працює Кризовий центр Агентства, відповідні аналітично-диспетчерські служби на місцях.

Спільно з місцевими органами влади здійснюється передповенева перевірка стану гідроспоруд, водосховищ, ставків, меліоративних систем та об’єктів.

Найбільшу тривогу викликає частина басейну р. Прип’ять у межах Київської області, яка знаходиться у зоні радіаційного забруднення, зокрема на території зони безумовного відчуження.

Станом на 12 лютого 2014 року в басейні р. Прип’ять запаси води у сніговому покриві складають 48% від норми, водність – 160 % норми,  промерзання ґрунту – 10-30 см. Рівні води на 2 – 2,5 м нижче від критичних.

Прогноз об’єму весняного водопілля у басейні р. Прип’ять буде надано Укргідрометцентром після 25 лютого 2014 року.

Для контролю та підготовки до безпечного пропуску повеней і паводків та функціонування захисних споруд зони відчуження Чорнобильської АЕС ДАЗВ і Держводагентством розроблено План заходів з підготовки водоохоронних споруд та підприємств зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення до пропуску повеней 2013 - 2014 років.

Узгоджено між Держводагентством та Державним агентством України з управління зоною відчуження заходи щодо безпечного пропуску водопілля 2014 року, схема оперативного реагування на зміни гідрометеорологічної та водогосподарської ситуації в басейні р. Прип’ять, забезпечення з 2014 року на період пропуску льодоходу та повені щоденний обмін інформацією (рівні та витрати води), проведення моніторингу за гідрохімічними та радіологічними показниками під час проходження повені в зоні відчуження, забезпечення участі представника ДАЗВ у засіданнях Міжвідомчої комісії при Держводагентстві по узгодженню режимів роботи каскаду дніпровських водосховищ та інформування про хід пропуску повені, стан водоохоронних споруд у зоні відчуження.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!