Новини

Повернутися до переліку новин

01 січня 2019 року набирає чинності Порядок здійснення державного моніторингу вод

Басейновий принцип управління, широкий перелік суб’єктів моніторингу, європейська класифікація показників вод та відкритий доступ до даних, - ці та інші новели Порядку здійснення державного моніторингу вод.

У вересні 2018 року Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства екології та природних ресурсів України щодо запровадження нового Порядку  здійснення державного моніторингу вод (надалі – Порядок).

Нагадаємо, що Україна згідно вимог Угоди про асоціацію з ЄС зобов’язалася  реформувати водний сектор та здійснювати управління ним за басейновим принципом  як того вимагає Водна рамкова директива Європейського Союзу.  На виконання вказаних вимог наприкінці 2016 року було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом», який запровадив принципово новий підхід до системи управління водними ресурсами – так зване інтегроване управління водними ресурсами за басейновим принципом – яким, зокрема, передбачено, що основною одиницею управління є басейн водного об’єкту. Як свідчить світова практика, такий інтегрований підхід сприяє максимальному досягненню цілей і завдань охорони та відтворення водних екосистем, забезпечення раціонального використання водних ресурсів.

Вказаний принцип реалізовано і в Порядку.

Увага! Порядок здійснення державного моніторингу вод набирає чинності з 01 січня 2019 року, тому у нас є час ознайомитися з його положеннями.
Основні новели у здійсненні державного моніторингу вод у формі зручної таблиці – у № 11 журналу «Екологія підприємства».

Триває передплата на 2019 рік! Нагадуємо: передплатні індекси 68155, 89880.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!