Новини

Повернутися до переліку новин

Андрій Мохник поінформував ЗМІ про результати участі керівництва Мінприроди у низці міжнародних заходів

Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник під час брифінгу в Кабміні поділився з журналістами результатами останніх закордонних візитів керівництва міністерства.

Основними завданнями, які ставила перед собою українська делегація і яких, на переконання Міністра, вдалося в цілому досягти, були уникнення санкцій проти України за продовження експлуатації двох енергоблоків Рівненської АЕС та донесення позиції нашої держави щодо імплементації норм міжнародного екологічного права в українське законодавство.

Нагадаємо, що з  2 по 5 червня 2014 року у Женева проходила Шоста нарада сторін Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті (Конвенція Еспо). Вітчизняну делегацію очолив Міністр екології та природних ресурсів України.

Коментуючи участь у цьому форумі, Андрій Мохник зазначив: «Основним проблемним питанням для України було продовження експлуатації енергоблоків № 1, 2 Рівненської АЕС (експлуатує РАЕС держпідприємство НАЕК «Енергоатом», яке підпорядковується Міненерговугілля України). Результатом зусиль української делегації стала компромісна резолюція, ухвалена на нараді сторін Конвенції Еспо, де запропоновано продовжити розгляд справи щодо подальшої експлуатації наших енергоблоків і взяти до уваги практику продовження експлуатації АЕС в  інших країнах, залучивши експертів МАГАТЕ. Це дозволило уникнути винесення попередження уряду України щодо недотримання Конвенції Еспо та перенести розгляд цього питання на більш пізній термін».

Окремо очільник Міністерства екології та природних ресурсів України зупинився на робочому візиті до Нідерландів, де у м. Маастрихт із 29 червня по 4 липня відбувалася  П’ята нарада сторін Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в ухваленні рішень і доступ до правосуддя з питань довкілля (Орхуська Конвенція) та Друга сесія наради сторін Протоколу про реєстр викидів та перенесення забруднювачів до Орхуської Конвенції, а також відповідні підготовчі наради. «Головним завданням було довести позицію нашої країни – поінформувати про кроки в напрямку дотримання міжнародних зобов’язань у рамках Орхуської Конвенції та ознайомити учасників наради з конкретними заходами України щодо приведення нашого національного законодавства у відповідність до положень конвенцій», – розповів Андрій Мохник.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!