Новини

Повернутися до переліку новин

BAСK IN THE USSR! Про гігієнічні нормативи якості повітря

Протягом останніх п’яти років ми жили без гігієнічних показників якості атмосферного повітря, бо єдиний документ, яким вони були затверджені (ДСП-201-97), втратив чинність ще 31.07.2014.

Ми всі ці роки проектували нові підприємства, встановлювали та затверджували граничні викиди, Державна екологічна інспекція виходила на перевірки та яким-то дивним чином розраховувала збитки. І це за умови відсутності нормативів якості повітря! Все це нагадувало імітацію бурхливої діяльності. 

І от,  тоді ще Мінприроди, пафосно оголошує про прийняття Постанови КМУ від 14 серпня 2019 р. № 827 «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря» з презентаціями та інфоргафікою. 

Але крім Мінприроди у нас ще існує Міністерство охорони здоров’я, серед головних завдань якого є забезпечення формування державної політики у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення. І з турботою про населення та його благополуччя дуже оперативно, протягом лише п’яти років, розробляє та затверджує наказом  № 52 від 14.01.2020   Гігієнічні нормативи якості повітря. Із завмиранням у серці відкриваємо такий довгоочікуваний наказ із надією побачити в ньому європейські принципи визначення якості атмосферного повітря (не забуваємо, що на розробку наказу витратили п’ять років), побачити такі вже знайомі та розпіарені ТЧ 2,5 та ТЧ 10, про які так часто розповідають по телевізору, і … BAСK IN THE USSR!!!

Приплили. Всіх нас із цим поздоровляю. 

Отже, і моніторинг, і благополуччя населення, і контроль за забрудненням атмосферного повітря, і євроінтеграція – все накрилося…


НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ 14.01.2020 N 52 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10 лютого 2020 р. за N 156/34439 "Про затвердження гігієнічних регламентів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць"

ГДК

ОБРВ

Джерело: Екологія промислового краю

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!