Новини

Повернутися до переліку новин

Через сморід у Луцьку екологи перевірять місцеве підприємство

Луцька влада звернулася до Державної екологічної інспекції у Волинській області з прохання провести перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія» щодо поводження з відходами мелясної барди.

Задля визначення причин виникнення смороду в Луцьку створили робочу групу, до якої увійшли представники мерії, екологи, правоохоронці та активісти.

Робоча група встановила, що причин виникнення декілька. Серед них підключення зливової каналізації від прибудинкових територій багатоквартирних будинків до фекальної каналізації, злив відходів виробництва ТзОВ «Біопаливо-енергетична компанія» – мелясної барди на поля фільтрації ПрАТ «Гнідавський цукровий завод», злив нечистот в дощову каналізацію з подальшим їх потраплянням в річку Сапалаївка, підключення фекальних каналізацій приватних домоволодінь до зливових, самовільні зливи нечистот з асенізаційних автомашин в каналізаційну мережу поза спеціально відведеного для цього місця.

На сьогодні проводяться систематичні обстеження мереж водовідвенення, переговори із забудовником на вулиці Арцеулова та направлено лист до Державної екологічної інспекції у Волинській області з прохання провести перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія» щодо поводження з відходами мелясної барди, розроблено та запропоновано безпечний для довкілля препарат на основі концентрату гіпохлориту натрію марки «Е» для дезінфекції стічних вод та нейтралізації запахів.

«Ми сьогодні часто розказуємо, що влада погана. Проте всі інші – молодці. Будинки будують, зливову каналізацію під’єднали до фекальної – і ніхто не знає, чому у місті смердить. У що перетворилась Сапалаївка? Зливають нечистоти ж ті, хто проживає по берегах річки. Хочу звернутись і до керівництва «Луцькводоканалу». Як так виходить, що ви звітуєте про одну кількість зливу нечистот на вулиці Мамсурова, а журналістські дослідження говорять про іншу?» – прокоментував ситуацію секретар міськради Григорій Пустовіт.

Джерело: www.zik.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!