Новини

Повернутися до переліку новин

Держекоінспекцією у Закарпатській області проведено спільні відбори проб поверхневих вод у прикордонних створах контролю

На виконання Угоди між Урядом України та Урядом Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах (11 листопада 1997 року м. Будапешт (Угорщина), Плану роботи українсько – угорської Робочої групи експертів по охороні якості вод на період квітень 2014 р.– березень 2015 р. та у відповідності до ст. 8 «Порядку проведення на українсько - угорських прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях» 22-23 травня 2014 року спеціалістами Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, м.Ужгород, та Затисайської інспекції з охорони довкілля та природи, м. Дебрецен проведено спільні відбори проб поверхневих вод у прикордонних створах контролю, а саме: р.Тиса – Вилок/Тисабеч; р.Тиса – Чоп/Загонь.

Експрес визначення показників у відібраних пробах було виконано спільно фахівцями обох країн на базі угорської лабораторії. При проведенні фотометричних досліджень угорські колеги продемонстрували застосування нового обладнання (Thermo Scientific Gallery Plus).

З метою підтвердження якості даних вимірювань показників довкілля спеціалістами Держекоінспекції спільно з спеціалістами Верхньотисайської інспекції з охорони довкілля та природи (м. Ньіредьгаза) відбрані проби поверхневих вод з р. Тиса (Чоп/Загонь, транспортний міст) та одержано синтетичні проби, підготовлені в рамках проведення зовнішньо-лабораторного контролю (інтеркалібрації). За результатами зовнішньо-лабораторного контролю буде дана оцінка якості даних вимірювань, проведених відділом інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у Закарпатській області.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!