Новини

Повернутися до переліку новин

Держводагентство вживає заходів щодо інтенсивного наповнення дніпровських водосховищ

У зв’язку з низькими рівнями снігового покриву, а місцями його відсутністю, протягом зимового періоду на річках країни сформувалася повінь з обсягами, що значно нижчі за норму.

Враховуючи уточнений прогноз обсягів водопілля на Дніпрі (біля Києва 13-16,5 куб. км, що значно нижче норми - 26,5 куб. км), Держводагентством прийнято рішення щодо інтенсивного наповнення дніпровських водосховищ, оскільки протягом року їхній ресурс використовується галузями економіки та населенням.

У цих умовах, починаючи з лютого 2014 року, розпочато акумуляцію у водосховищах дніпровського каскаду необхідних обсягів води (станом на 1 квітня вже закумульовано 41,4 куб. км).

Крім того, враховуючи, що пік проходження максимальних витрат по руслу Дніпра відбувся на місяць раніше середніх багаторічних строків, на засіданні Міжвідомчої комісії зі встановлення режимів роботи дніпровських водосховищ прийнято рішення щодо їх наповнення до нормального підпірного рівня станом на 1 травня, що не суперечить правилам експлуатації водосховищ дніпровського каскаду.

Враховуючи водогосподарську та гідрометеорологічну ситуацію у басейні Дніпра, Держводагентство забезпечує контроль за дотриманням встановлених режимів роботи дніпровських водосховищ та прийняття рішень щодо покращення екологічної ситуації.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!