Новини

Повернутися до переліку новин

ДИРЕКТОРИ ЗАПОВІДНИКІВ БУДУТЬ ПРИЗНАЧАТИСЯ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ВІДКРИТИХ ТА ПРОЗОРИХ КОНКУРСІВ

У перспективі директори установ природно-заповідного фонду будуть призначатись за результатами відкритих конкурсів. На даний момент у мережі заповідних установ міністерства існує 8 вакантних посад директорів.

Незабаром керівництво Мінприроди планує оголосити відкритий конкурс на зайняття цих посад. Про це розповів Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко на зустрічі з керівниками заповідників та природних національних парків. Він наголосив, що при визначенні кандидатури буде враховуватись досвід, фаховість та репутація. Конкурс буде відкритим для представників громадськості та ЗМІ.

«Заповідники та національні природні парки – це обличчя нашого міністерства, і ми зацікавлені в тому, щоб керували ними справді фахові та віддані своїй справі люди. Відкритий конкурс – це оптимальний спосіб для залучення найкращих спеціалістів», - зазначив міністр.

Крім того, Ігор Шевченко попросив директорів систематизувати усі проблемні питання та пропозиції, та якнайшвидше надати до міністерства, щоб покроково спільними зусиллями ці проблеми розв’язати.

Нагадаємо, в Україні нараховується 45 біосферних заповідників, національних природних парків та природних заповідників, 4 з них знаходяться в окупованому Криму. В Україні площа природно-заповідного фонду становить близько 5% від території держави. Це понад 7 тисяч територій загальною площею 3 млн. га. Можна відзначити, що частка заповідних територій в Україні є недостатньою і залишається значно меншою, ніж у більшості країн Європи, де цей показник досягає 15%.

Міністерство екології та природних ресурсів України

ДолученняРозмір
Іконка зображення 4bf40d6355b9.jpg41.49 КБ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!