Новини

Повернутися до переліку новин

Діяльність будь-яких підприємств , зокрема, й Шеврону, має відбуватися за безумовного дотримання екологічних норм

13 березня 2014 року відбулась інформаційна зустріч міністра екології та природних ресурсів України Андрія Мохника з представниками компанії «Шеврон» (Chevron).

Під час заходу сторони обговорили актуальні питання щодо дотримання основних умов набуття чинності підписаної 5 листопада 2013 року Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах ділянки «Олеська», між Україною, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» і ТОВ «Надра Олеська».

Під час зустрічі міністр наголосив, що діяльність будь-яких підприємств , зокрема, й Шеврону, має відбуватися за безумовного дотримання екологічних норм. Це принципова позиція, якої він дотримувався як член Всеукраїнського об'єднання «Свобода» і буде продовжувати відстоювати як Міністр екології та природних ресурсів.  «Ми неодноразово наголошували, що для реалізації цієї угоди представники компанії «Шеврон» мають забезпечити неухильне дотримання екологічних норм. Безпека життя та здоров’я людей, які проживають на прилеглих до видобування територіях, є найголовнішим фактором у реалізації цієї угоди», – зазначив Андрій Мохник. Він також поінформував, що розпочата робота щодо формування робочої групи, яка складатиметься з представників Мінприроди, обласних рад в Івано-Франківській та Львівських областях, компанії «Шеврон» та ТОВ «Надра Олеська», котра має розробити кваліфікаційні вимоги, конкретний обсяг, етапи робіт та строки проведення відкритого тендеру для обрання одного або кількох провідних вищих навчальних закладів, які здійснять незалежний екологічний моніторинг і донесуть його результати до громадськості.

В свою чергу, представники компанії «Шеврон» запропонували сформувати українську делегацію з метою візиту до США для ознайомлення із сучасними технологіями видобутку сланцевого газу в їхній країні.

Андрій Мохник висловив повну підтримку цій ідеї та запевнив, що українську делегацію буде представлено на високому рівні.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!