Новини

Повернутися до переліку новин

Для перевірки легальності новорічної ялинки створено мобільний додаток

Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища.

Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 500 тис. шт. новорічних ялинок. Потрібно зазначити, що вирощені дерева, заплановані для реалізації, заготовлюються під замовлення покупців.

Цінова політика на новорічні ялинки у 2018 році залишається в середньому на рівні минулого року. По Україні середня ціна, при купівлі ялинок у державних лісгоспах, становить 60-70 грн за погонний метр.

Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками та  пластмасовими бирками-стяжками

 

Для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної красуні державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» розроблено програмне забезпечення для Android yalynka.info (можна безкоштовно встановити з Google Play Market), за допомогою якого кожен покупець має можливість ознайомитися з походженням новорічної ялинки (вводити потрібно лише цифровий номер, без зазначення серії).

Кожен може сам вирішувати, яку ялинку він встановить вдома на новорічні свята – живу чи штучну, але при придбанні живих ялинок просимо звертати увагу на наявність маркування уніфікованими засобами, а про факти зловживання або виявленні порушення повідомляти до територіальних органів Національної поліції та Держлісагентства.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами Міністерство аграрної політики та продовольства України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!