Новини

Повернутися до переліку новин

Еколого-геологічна задача

Щоб роз’яснити важливі аспекти дій еколога в різних робочих ситуаціях, наші експерти підготували спеціальні екологічні задачі, в яких ми конкретно та по пунктах описуємо проблему і пропонуємо знайти рішення. Уважно ознайомтеся з умовою задачі, перевірте свої знання.

Уже у наступному номері читайте рішення задачі № 1 від нашого експерта.

Приватне підприємство «Перспектива» отримало спеціальний дозвіл на користування надрами від 27.05.2013 № 0000 з метою видобування пиляльних вапняків, придатних для виробництва каменю стінового, вапна будівельного та вапнякової муки. Як додаток до спеціального дозволу укладено Угоду про умови користування надрами з метою видобування корисних копалин від 27.05.2013 № 0000.

У період з 22.11.2016 до 25.11.2016 Центральним міжрегіональним відділом Департаменту державного геологічного контролю Державної служби геології та надр України (далі — ЦМВ ДДГК Держгеонадр України) проведено планову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері видобування корисних копалин ПП «Перспектива».

Перевірка проводилася на підставі наказу Державної служби геології та надр України від 21 вересня 2016 року № ХХХХ, відповідно до направлення на перевірку від 18.11.2016 № 0000-14/06.

За наслідками проведеної планової перевірки складено Акт перевірки дотримання вимог законодавства у сфері видобування корисних копалин (металічні руди, неметалічні корисні копалини, горючі тверді корисні копалини) від 25.11.2016 № 07-03/26/2016-72/п(247), яким встановлено такі порушення:

мета спеціального дозволу на користування надрами за переліком не виконується, а саме не проводиться видобування пиляльних вапняків, придатних для виробництва каменю стінового, вапна будівельного та вапнякової муки, чим порушено норми статей 14, 24, 26 Кодексу України про надра (далі — КУпН) та постанови КМУ «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» від 30 травня 2011 року № 615 (далі — Порядок № 615)

Матеріал публікується частково. Повна умова задачі – у № 5 журналу Екологія підприємства», 2018

Відповідь з роз’ясненнями – у №  6 журналу «Екологія підприємства», 2018

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект видань
Свіжий номер журналу

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!