Новини

Повернутися до переліку новин

Ford робитиме автозапчастини із кавових відходів McDonald's

Американська автомобільна компанія Ford домовилася із фаст-фуд гігантом McDonald's щодо переробки кавових відходів у біопластик. Про це повідомляє The Verge.

Згідно з повідомленням, таким чином компанія вирішила боротися зі змінами клімату. Автовиробник буде приймати харчові відходи від гіганта фаст-фуду, перенаправляючи їх зі сміттєзвалища до власної лабораторії. Переробка таких відходів дозволить зробити деталі автомобілів більш легкими, використовувати менше нафти та зменшити викиди CO2.

Слід зауважити, в Північній Америці щороку мільйони фунтів кавового лушпиння (висушена шкірка кавових зерен, яка природно відлущується під час обсмажування) перетворюють на садове добриво чи вугілля.

Як зазначається, у компанії встановили, що лушпиння можна перетворити в міцний матеріал для посилення певних деталей автомобіля. При нагріванні лушпиння кавових зерен до високих температур при низькому вмісті кисню і змішуванні його з пластиком та іншими добавками, отримують матеріал, якому згодом можна надати різну форму.

Із такого «кавового» матеріалу можна виробляти корпус фар та деякі деталі, що під капотом. Відомо, що нові деталі будуть приблизно на 20% легшими, а для виготовлення потрібно на 25% менше енергії.

І, звісно, застосовувати в інших галузях промисловості — киянин Макс Гавриленко, наприклад, зібрав на Kickstarter за добу $11 тис. на виробництво еко-окулярів із кавововї макухи.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що держава зацікавлена у залученні шведських інвесторів до проєктів у енергетиці, сільському господарстві, ІТ-секторі, інфраструктурі, сфері переробки відходів.

Джерело: Zik.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!