Новини

Повернутися до переліку новин

Канада планує заборонити одноразовий пластик до 2021 року

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що до 2021 року в країні планується ввести заборону на одноразові предмети з пластика, в тому числі на пакети, соломинки, посуд і столові прилади. Повний список заборонених виробів розроблено на основі наукових досліджень і буде сформовано пізніше.

Також Трюдо наголосив, що виробники тари для напоїв і упаковки для харчових продуктів будуть нести відповідальність за весь життєвий цикл своїх товарів. Компаніям, що використовують такі вироби, та виробникам тари доведеться надавати плани з переробки відходів.

Міжнародна екологічна організація Greenpeace підтримала ідею канадського уряду, але зазначила, що країна повинна рухатися до поступової відмови від більш широкого кола пластикових виробів. Схвалення висловили і жителі найбільшого канадського міста Торонто.

При цьому лідер консерваторів і конкурент Трюдо на майбутніх парламентських виборах Ендрю Шєєр заявив, що у влади немає продуманого плану для реалізації заявленої ініціативи, де не враховано можливий вплив заборони на споживчі ціни, робочі місця і малий бізнес. Своєю чергою, Шєєр в разі перемоги на виборах обіцяє скасувати федеральний податок на викиди вуглекислого газу і заборону на прохід танкерів уздовж незайманої частини тихоокеанського узбережжя.

Щорічно канадці викидають понад 3 млн тонн пластикового сміття. За словами Трюдо, це призводить до збитків до $8 млрд.

Використання поліетиленових пакетів вже перебуває під забороною в низці канадських міст. Деякі інші вироби з пластика заборонені на рівні провінцій. Як зазначив Трюдо, наразі в Канаді переробляється менше 10 % пластикових відходів, і необхідно вживати заходів на національному рівні. За словами прем'єр-міністра, впровадження системи переробки дозволить створити понад 42 тис. робочих місць на спеціалізованих підприємствах.

До 2021 року заборона на продаж одноразових пластикових предметів почне діяти і в Євросоюзі.
Одноразові предмети становлять майже 70 % пластикових відходів, що забруднюють морське середовище. Щорічно мільйон птахів і понад 100 тис. морських ссавців травмуються або гинуть, заплутуючись в такому смітті або захоплюючи його, в тому числі з іншими тваринами.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами +1

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!