Новини

Повернутися до переліку новин

МІНПРИРОДИ АКТИВНО ПРАЦЮЄ НАД СТВОРЕННЯМ ЧОРНОБИЛЬСЬКОГО БІОСФЕРНОГО ЗАПОВІДНИКА

Міністерство екології та природних ресурсів України веде активну роботу щодо створення Чорнобильського біосферного заповідника. До його складу пропонується включити 227319,5 тис. гектара земель Чорнобильської зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення.

Це дозволить зберегти в природному стані унікальні екосистеми Полісся, забезпечити підтримку та підвищити  бар’єрну функцію Чорнобильської зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, стабілізувати гідрологічний режим та відновити території, забруднених радіонуклідами. Заповідник становитиме великий інтерес і для проведення міжнародних наукових досліджень та моніторингу стану довкілля.

2014 року Мінприроди разом з Київською облдержадміністрацією забезпечило погодження матеріалів проекту створення заповідника усіма передбаченими законодавством організаціями, а саме: Державним агентством України з управління зоною відчуження, Іванківською та Поліською районними державними адміністраціями, головним управлінням Держкомзему в Київській області тощо. На основі погоджених матеріалів було розроблено проект Указу Президента України «Про створення Чорнобильського біосферного заповідника», та погоджено з Мінекономрозвитку, Мінфіном, Мінагрополітики, ДАЗВ, Укравтодором. Для завершення робіт щодо створення Чорнобильського біосферного заповідника Мінприроди організовує наразі погодження проекту Указу Президента України «Про створення Чорнобильського біосферного заповідника» із Київською облдержадміністрацією, НАНУ, Укрзалізницею та Мін’юстом.

Чорнобильський біосферний заповідник разом з природним заповідником «Древлянський» (Житомирська область) та Поліським державним радіаційно-екологічним заповідником (Республіка Білорусь)  стануть унікальною та однією з найбільших природоохоронних територій Європи.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!