Новини

Повернутися до переліку новин

Міжнародна мережа готелів відмовиться від одноразових шампунів

Представник британської компанії InterContinental Hotels Group (IHG) заявив про відмову від мініатюрних флаконів шампунів, кондиціонерів і гелів для душу в більш ніж 5 тис. точок по всьому світу з метою скоротити кількість пластикових відходів, повідомляє +1

Щорічно компанія використовує близько 200 млн засобів гігієни в міні-упаковці, що еквівалентно приблизно 1 тисячі тонн пластика.

Компанія IHG, під управлінням якої знаходяться готелі Holiday Inn, Crowne Plaza і InterContinental, застосовуватиме повнорозмірні дозатори, багаторазові флакони та керамічні контейнери. Третина готелів групи, серед яких готелі Holiday Inn Express в Північній і Південній Америці, Kimpton в Лондоні, курортний готель Six Senses і більш нові бренди Voco, Even і Avid, вже успішно перейшли на засоби особистої гігієни в диспенсерах і багаторазових флаконах.

Незважаючи на популярність мініатюрної упаковки, зростаюча стурбованість про пластикові відходи підштовхнула готельний бізнес відмовитися від неї. Одноразові косметичні засоби списали в 1,5 тисячі готелів мережі Marriott. У багатьох готелях економ-класу їх ніколи не пропонували.

Кіт Барр, виконавчий директор IHG, зазначив, що бізнес повинен робити більше заходів для захисту навколишнього середовища, щоб заповнити відсутність дій держави. Барр додав, що «п'ять років тому це робили для галочки. Сьогодні — це зустрічі, на яких ми детально обговорюємо, що робимо з нашим вуглецевим слідом».

У IHG взяли на себе зобов'язання скоротити викиди вуглекислого газу на кожен готельний номер на 6 % до 2020 року. Представники бренду Six Senses сказали, що до 2022 року мережа курортних готелів стане вільна від пластику у всьому ланцюжку поставок.

У минулому році в компанії сказали, що планують відмовитися від використання пластикових соломинок в своїх готелях до кінця 2019 року. Барр заявив, що «наступна важливе завдання» — це відмова від пластикових тарілок і столових приладів, які все ще використовують при сервіровці столу на сніданках. Крім того, IHG співпрацює з компанією в сфері штучного інтелекту Winnow для пілотного моніторингу відходів після сніданку в деяких готелях.

Представник Greenpeace Фіона Николлс сказала, що точно так само, як покупці приносять з собою сумки в супермаркети, гості готелів можуть також почати привозити з собою свої туалетні приладдя.

Влада Каліфорнії розглядає можливість з 2023 року заборонити використання туалетного приладдя у флаконах об'ємом менше 340 мл в готелях та інших місцях проживання. Порушників зобов'яжуть виплатити штраф у розмірі до $2 тис.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!