Новини

Повернутися до переліку новин

Не існує планети «Б»: учені та громадські активісти б'ють на сполох через зміни клімату

Провідні вчені опублікували звіт, в якому вказали на те, що за останні кілька років підйом рівня моря, потепління планети, скорочення льодових покривів і забруднення атмосфери вуглекислим газом пришвидшилися.

Звіт вчених із закликом до політичних лідерів протидіяти цим процесам оприлюднений 22 вересня, за день до початку саміту ООН з питань зміни клімату.

У звіті, який буде презентований на саміті, наголошується на очевидному і зростаючому розриві між узгодженими цілями для подолання глобального потепління і реальністю.

Звіт, упорядкований Всесвітньою метеорологічною організацією ООН, містить детальну інформацію про стан клімату і показує тенденції викидів і атмосферні концентрації основних парникових газів.

У звіті також йдеться про те, що до зростання середньої глобальної температури на 1,1 градуса Цельсія вище від допромислових (1850-1900 років) часів і на 0,2°C вище ніж у 2011-2015 роках призвело пришвидшення кліматичних змін, зокрема танення льодовиків, підвищення рівня моря і погодні катаклізми.

Минулого тижня у всьому світі відбувалися «кліматичні» страйки за ініціативою 16-річної шведської активістки Грети Тунберг. Мільйони людей у світі вийшли на вулиці з вимогою реальних дій від політиків і великих корпорацій для протидії кліматичним змінам.



Міжнародний марш за клімат у Києві – фото

Джерело: Радіо «Свобода»

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!