Новини

Повернутися до переліку новин

Оновлено регламент погодження Мінприроди надання надр у користування

Мінприроди наказом від 15 лютого 2016 року № 56 оновило Регламент погодження Міністерством надання надр у користування.

Для узгодження Мінприроди надання надр у користування Держгеонадра не пізніше дня, наступного за днем отримання документів від суб'єкта господарювання, направляє їх копії в паперовому або електронному (шляхом сканування) вигляді в Мінприроди (відповідно до переліку, наведеного в додатку 1 до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами) і встановлює термін розгляду Мінприроди зазначених документів. У разі продовження дії спеціального дозволу на користування надрами Держгеонадра додатково до вказаних копій документів надає в Мінприроди інформацію щодо виконання суб'єктом господарювання умов спеціального дозволу на користування надрами.

З метою уникнення корупційних чинників, рішення про погодження Мінприроди приймається колегіально шляхом створення відповідної комісії, склад якої затверджується наказом Мінприроди.

Мінприроди приймає рішення про погодження за таких умов:

- надання в Мінприроди копій документів в повному обсязі;

- відсутність на території, на якій заплановано діяльність щодо користування надрами, обмежень щодо здійснення цього виду діяльності;

- виконання умов користування надрами, передбачених дозволом або відповідною угодою, в разі продовження терміну дії дозволу на користування надрами;

- відсутність рішення про обмеження користування надрами в разі продовження терміну дії дозволу на користування надрами;

- наявність і достатність визначених природоохоронних заходів для підтримання належного екологічного стану навколишнього природного середовища при користуванні надрами.

Рішення комісії Мінприроди щодо надання надр у користування оформляється протоколом і реалізується шляхом видання відповідного наказу Мінприроди.

Для розгляду Мінприроди питання щодо підтвердження пропозицій Держгеонадра щодо визначення переліку ділянок надр, спеціальні дозволи на користування якими виставляються на аукціон, Держгеонадра представляє:

- пояснювальну записку;

- оглядову карту (масштаб 1: 200000);

- ситуаційний план з нанесеними межами площі геологічного вивчення надр і географічними координатами її кутових точок (похибка - менш як 1 секунда).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!