Новини

Повернутися до переліку новин

Оприлюднено новий нефінансовий звіт МХП: підсумки 2017 року

2 липня на офіційному сайті Групи МХП www.mhp.ua було оприлюднено нефінансовий звіт компанії за підсумками роботи у 2017 році «Інновації задля сталого розвитку». У документі консолідовано інформацію про діяльність холдингу та основні досягнення за минулий рік, а також анонсовано плани на наступний.

Компанія МХП впевнено крокує в напрямі лідерства в агросфері, активно впроваджує інновації і розширює масштаби своєї діяльності, керуючись ключовими принципами сталого розвитку для досягнення продовольчої безпеки, екологічної стійкості, збереження довкілля та розвитку громад і країни в цілому. Дотримання цих принципів є фундаментом формування корпоративної культури МХП і основою подальших досягнень. Завдяки унікальній інтегрованій моделі бізнесу та відкритості до співпраці зі всіма стейкхолдерами холдинг розширює масштаби своєї діяльності, збільшує земельний банк (наразі він сягає 370 тис. га), освоює інноваційні методи в рослинництві та тваринництві, а також збільшує потужності виробництва, дотримуючись принципів соціальної відповідальності.

З 2016 року МХП оприлюднює досягнення Групи в нефінансовому звіті на своєму сайті. У цьому документі компанія розкриває показники впливу своєї діяльності на довкілля, оприлюднює основні зміни в структурі холдингу, окреслює нові вектори корпоративної соціальної відповідальності та звітує про важливі досягнення за рік, що минув. Зокрема, торік розпочато будівництво другого біогазового комплексу проектною потужністю 12 МВт на базі «Вінницької птахофабрики», відкрито новий переробний завод у Словаччині. МХП здійснив крок уперед і став рушієм змін вітчизняного АПК. Холдинг зробив суттєвий внесок у розвиток соціальної сфери, за що його було визнано одним з кращих і найефективніших вітчизняних підприємств 2017 року і відзначено нагородою в конкурсі КСВ-ініціатив за «Сталий розвиток міст та спільнот». З кожним роком збільшується кількість і сума грантів, а також розширюються територіальні межі конкурсу мікрогрантових проектів для сільського підприємництва «Село: Кроки до розвитку». Торік на соціальні ініціативи МХП спрямував понад 110 млн грн.

«Щорічний нефінансовий звіт — це діалог між компанією і стейкхолдерами. Наш успіх — результат консолідації зусиль злагодженої команди співробітників холдингу, членів громад, громадських організацій, представників бізнесу та місцевої влади, об’єднаних спільною метою. Минулий рік показав, наскільки масштабною стала наша діяльність. Ми розширили межі співпраці зі всіма зацікавленими сторонами, збільшили потужності виробництва і досягли поставлених цілей. Щоб забезпечити сталий розвиток, ми маємо зосередити свої зусилля, насамперед, на ефективному використанні усіх видів ресурсів — від матеріальних до інтелектуальних — і шукати нові шляхи та можливості. Нинішні досягнення холдингу — це основа наступних здобутків, долучитися до яких може кожен», зауважила Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом і комунікацій МХП.

Минулий рік для МХП ознаменувався діджиталізацією бізнес-процесів, впровадженням найкращих світових практик та оптимізацією роботи холдингу. Компанія постійно впроваджує інновації, зокрема, впроваджує проектні підходи для управління новітніми технологіями. Холдинг сприяє створенню стартапів, розвитку підприємництва, забезпечує середовище для застосування новітніх розробок. На підприємствах МХП  постійно покращують захист та безпеку даних, роблять робочі місця інноваційно комфортними: впроваджують віртуальні робочі столи, запроваджують персональних асистентів, модернізують облікову систему, впроваджують електронну систему документообігу, дистанційне навчання та оцінку персоналу. Усі ці інновації спрямовані не лише на оптимізацію усіх процесів в межах компанії, а й задля покращення взаємодії зі всіма стейкхолдерами. Окрім того, МХП активно інвестує в агро-інновації: впроваджена геоінформаційна система задля збереження земельного банку, оптимізації витрат та затвердження єдиних стандартів агровиробництва для всіх підприємств МХП. Також діє програма «Комплексна автоматизація процесів контролю обліку палива», триває впровадження автоматизованого робочого місця агронома тощо.

Подальша діяльність компанії передбачає інтеграцію набутого досвіду в довгострокову перспективу задля покращення соціальної репутації Групи, заснованої на турботі про працівників, місцеві громади та довкілля. У 2018 році планується впровадження програми СЕД, Qlik Sense для тиражування BI-системи, консолідація фінансової та управлінської звітності, впровадження порталу клієнтів e-commers, а також розроблення мобільних додатків для покращення обміну даними та багато інших.

МХП — приклад того, як великий бізнес і люди, що стоять за ним, спрямовують зусилля на розвиток агросектору, економіки і країни в цілому. Компанія щороку покращує показники своєї діяльності не лише за обсягами  отриманих прибутків і розширення виробництва, а й за впливом на підвищення конкурентоспроможності України на світових ринках. Соціально відповідальна діяльність холдингу вкотре підтверджує, що будь-який успіх результат спільних зусиль заради єдиної мети розвитку країни, яка відкриватиме нові перспективи для життя і бізнесу.

Джерело: журнал «Екологія підприємства».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!