Новини

Повернутися до переліку новин

Оржель: в Україні через 30 років буде 70% «зеленої» енергетики і 20-25% атомної

До 2050 року рівень відновлюваних джерел в Україні становитиме порядком 70%, а рівень атомної генерації – 20-25%. Про це міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель повідомив під час презентації проекту Концепції "зеленого" енергетичного переходу України до 2050 року, передає кореспондент УНН.

«Ми говоримо про те, що до 2050 року, рівень відновлюваних джерел має становити порядком 70%, ми порахували. У нас є різні сценарії реалізації цієї цифри, але головнішим є те, що цей розвиток має бути економічно обґрунтованим, не можна зловживати ціною на екологічний кіловат. Треба, щоб споживач сплачував пропорційно, що можливо, є дешевшим, ніж будь-який альтернативний вид генерації, тому, насправді, так вже сталось, що сам ринок визнає цей напрям, як один з економічно доцільних», - розповів Оржель.

Він також зазначив, що в країні має використовуватись вторинна сировина, а підхід до використання ресурсів має бути більш раціональним.

«Це і культура, але це і економіка. З українцями простіше: думаю, вони люблять бути культурними. Можна їх переконати сортувати сміття, дійсно використовувати вторинну сировину, ми маємо чітко і зрозуміло дати економічні моделі. Над цим і будемо працювати», - сказав міністр.

Що стосується атомної генерації, її рівень в енергобалансі буде знижуватися.

«Ми не очікуємо зростання споживання в найближчі роки, зважаючи на фактори енергоефективності, і зважаючи на те, що технології будуть все більш ощадливі. Ми плануємо рівень атомної генерації до 2050 року на рівні 20-25%», - повідомив Оржель.

Як раніше повідомлялося в УНН, ЄС допоможе Україні розбудовувати відновлювальну енергетику.

Джерело: УНН

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!