Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак: «Україна закріпила свій статус серед світових лідерів у новому глобальному кліматичному русі»

Українська делегація під головуванням Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака бере участь у Global Climate Action Summit, який розпочався у Сан-Франциско (США).

На нинішньому форумі зібралися лідери з усього світу для актуалізації та координації дій у боротьбі з змінами клімату.

«Сьогодні тут, в одному з найсучасніших та найтехнологічніших куточків світу, відзначаються надзвичайні досягнення держав, регіонів, міст, компаній, інвесторів та громадян щодо кліматичних дій.  Вірю, що і в Україні ми скоро досягнемо високого внутрішнього усвідомлення пріоритету нової кліматичної політики світу. І це стане справою кожного», - прокоментував Остап Семерак.

Україна однією із серед перших європейських країн ратифікували Паризьку кліматичну угоду, затвердила нову внутрішню політику боротьби зі змінами клімату, ухвалила низьковуглецеву стратегію розвитку до середини сторіччя та стала дев’ятою країною у світі, яка затвердила та передала на розгляд ООН такий документ.

«Насправді всі ці кроки закріпили статус України серед світових лідерів у новому глобальному кліматичному русі поряд з Францією, Британією, Німеччиною, Канадою та іншими», - сказав Міністр екології та природних ресурсів України, зауваживши, що якщо всі країни у найближчому майбутньому не об’єднають свої зусилля,  то світ кліматичні зміни можуть стати незворотними.

«Ми всі маємо шанс або це побачити, або спинити», - резюмував Остап Семерак.
Як відомо, цьогорічний Глобальний саміт з кліматичних дій був ініційований губернатором штату Каліфорнія. Захід триватиме з 10 по 14 вересня в Сан-Франциско. Його мета - оцінка прогресу, досягнутого в сфері захисту клімату з 2015 року. На саміті планується обговорення таких тем як: енергетичні системи, економічне зростання, стійкість спільнот, управління земельними і океанськими ресурсами та перспективи кліматичних інвестиції.

Джерело: www.menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!