Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак: «Збільшення власного видобутку газу має відбуватися із урахуванням усіх екологічних норм та стандартів»

Збільшення  власного видобутку газу дасть можливість Україні стати на шлях  енергонезалежності, вважає Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«На виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо необхідності  збільшення видобутку українського газу. Мінприроди  розпочало  проведення дослідження  щодо впровадження  нових технологій та проведення  розвідки можливих газових родовищ», - розповів Остап  Семерак.

Міністр вважає, що розпочате реформування системи надрокористування в Україні, важливою складовою якої є видобуток  природного газу, нафти, та інших запасів надр,  допоможе залучити інвестиції в галузь та створити позитивний інвестиційний клімат у сфері надрокористування.

«Останні два роки надважливе завдання для держави - стати енергонезалежною країною. Робота в цьому напрямку була розпочата ще Урядом Арсенія Яценюка і активно продовжена нинішнім складом Кабміну. І саме збільшення власного видобутку газу – той вагомий крок у цьому напрямку», - вважає Міністр.

Остап Семерак також переконаний, що спрощення системи  видачі дозволів на спеціальне користування надрами та  запровадження ефективної системи контролю дозволить зменшити  корупційні ризики та збільшити  обсяг газу власного видобутку.  

«Збільшуючи видобуток українського газу, ми повинні керуватися  принципом необхідності дотримання вимог екологічної безпеки, враховуючи можливі наслідки від таких дій для навколишнього природного середовища», -  пояснив  Міністр екології та природних ресурсів України.

Джерело: Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!