Новини

Повернутися до переліку новин

Рада може змінити допустимі показники забруднення повітря

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування рекомендує парламенту ухвалити за основу законопроєкт №2296 «Про внесення змін до законодавства щодо запобігання негативному впливу на здоров’я громадян забруднення повітря».

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

«Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров’я населення, №2296», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, законопроєктом передбачено зниження рівня забруднення атмосферного повітря, рівнів шуму в містах України, запобігання захворюваності населення, зниження рівнів його смертності та підвищення тривалості життя шляхом запровадження часового обмеження руху великовагових транспортних засобів територією міст, чисельність населення яких перевищує 250 тис. осіб.

В Інформуправлінні Апарату ВР також зауважують, що законопроєкт №2296 пропонує доповнити ряд законів положеннями про недопущення перевищення рівнів шуму під час руху автомобільного транспорту в населених пунктах, а також щодо необхідності розробки програм оздоровлення атмосферного повітря і комплексних заходів щодо зменшення забруднення атмосферного повітря та покращення стану здоров’я населення у разі перевищення державних медико-санітарних нормативів та/або нормативів екологічної безпеки на відповідній території.

Джерело: Укрінформ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!