Новини

Повернутися до переліку новин

Результати державного нагляду (контролю) з 10 по 16 серпня 2018 року

Результати державного нагляду (контролю) з 10 по 16 серпня 2018 року

З 10 по 16 серпня 2018 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 515 перевірок на 242 об’єктах державного нагляду(контролю), складено 559 протоколів про адміністративні правопорушення.
Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 131 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 81 тис. гривень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 98 млн 240 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 млн 679 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 1 млн 448 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Азовська морська інспекція
Азовською морською екологічною інспекцією проведено розрахунок збитків Приазовському національному природному парку на суму 92 млн 16 тис. грн. за загибель водних біоресурсів у каналі між Азовським морем та Молочним лиманом. Матеріали скеровано до Мелітопольської місцевої прокуратури. Відкрито кримінальне провадження.

Закарпатська область
Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків на суму 515 тис. грн. за незаконну рубку дерев в межах території  ПЗФ Карпатського біосферного заповідника невстановленими особами. Матеріали скеровано до Відділення слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

Львівська область
Борокським МПД ДП «Укрспирт» за самовільне використання водних ресурсів сплачено 1 млн. 101 тис. гривень. Відповідно до постанови винесеної Київським апеляційним господарським судом щодо відшкодування збитків у сумі 33 млн. 40 тис. гривень та прийнятим рішенням про розтермінування виплати боргу до 2020 року.

Київська область
Інспекцією у Київській області проведено розрахунок збитків та КП «Міськводоканал виконавчого комітету Березанської міської ради» пред’явлено претензію для добровільного відшкодування збитків  на суму 594 тис. гривень за самовільне користування підземними водами без спеціального дозволу на користування надрами.

Сумська область
Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та ПАТ «Державна продовольчо – зернова корпорація України» пред’явлено претензію для добровільного відшкодування збитків на суму 3 млн 880 тис. грн. за наднормативні викиди в атмосферне повітря.
Найбільш резонансні події за тиждень:

Вінницька область
15 серпня на 449 км дороги автомобільного сполучення Державного значення М 12 біля населеного пункту Кароліна Немирівського району Вінницької області внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 10 тон пічного палива вилилось на дорогу. Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області обстежено місце події та виявлено забруднення ґрунту пічним паливом, яке стікало з дороги. Площа забрудненої ділянки ґрунту становила 24 м2.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрані проби ґрунту на забрудненій ділянці для визначення вмісту нафтопродуктів.

Дніпропетровська область
08.08.2018 Державною екологічною інспекцією у Дніпропетровській області спільно з правоохоронними органами здійснено виїзд на місце аварії (на трасі Дніпро – Кобиляки – Решетілівка стався витік азотної кислоти). 

За результатами інструментально-лабораторного контролю проб ґрунтів, відібраних на місті аварії, встановлено перевищення вмісту нітратів у порівнянні з фоновою концентрацією.
Направлено запит до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області щодо надання грошової оцінки та категорії призначення земельної ділянки.

Запорізька область
Триває 40-денний карантин в с. Приморське Васильківського району, встановлений у зв’язку з виявленням ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) у приватних господарствах.
Зареєстровано та ліквідовано 112 пожеж на площі 25,39 га (горіла суха трава та сміття).

Київська область
Зареєстровано та ліквідовано 37 пожеж трав’яного настилу на загальній площі 26,5 га, 7 пожеж торфу на загальній площі 0,09 га, 1 лісову пожежу на загальній площі 0,02 га та 3 пожежі на сміттєзвалищах на загальній площі 
0,6 га.

Одеська область
Триває 40-денний карантин на свинофермі ТОВ «Україна-2010» смт. Овідіополь, у зв’язку з виявленим ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС). Встановлено 1 карантинний пост.

Сумська область
13.08.2018 Державна екологічна інспекція у Сумській області отримала повідомлення від НГВУ «Охтирканафтогаз» про те, що 11.08.2017 на землях Кардашівської сільської ради Охтирського району (землекористування ПСП «Надія») виявлено розгерметизацію нафтопроводу «Бугрувате-Рибальці» на ПК 10+00, що призвело до забрудненням земельної ділянки загальною площею 0,054 га. За результатами аналізу відібраних проб ґрунту встановлено перевищення вмісту вуглеводнів та хлоридів в порівнянні з фоновим вмістом. Направлено запит до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області щодо надання грошової оцінки та категорії призначення земельної ділянки.

Станом на 17.08.2018 проведені технічні рекультиваційні роботи в повному обсязі. За ділянкою ведеться постійне спостереження, нові прояви забруднення відсутні.

Джерело: Державна екологічна Інспекція України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!