Новини

Повернутися до переліку новин

Що робити з львівським сміттям?

У зв’язку з критичною ситуацією з вивезенням твердих побутових відходів, у Львові відбулося позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні взяли члени міської комісії та голови шести районних адміністрацій Львівської міської ради.

«Більше ніж 400 майданчиків переповнені. Двоє перевізників, фактично, фізично не мають куди вивозити сміття. Ті полігони, які працювали раніше, з якими були домовленості, на жаль, сьогодні з тих чи інших причин не продовжують угоди на вивезення відходів. Йдетьсяя про дві компанії — «ДВ-Екосвіт» і САТ. Чотири інші компанії стараються — АВЕ, «Санком», «Грінера», «Львівспецкомунтранс», але дуже складно. Кожен день йде складна боротьба, машини з львівським сміттям, які їдуть у центральну Україну, де є домовленості з полігонами, зупиняють, не даючи можливості вивантажити сміття. Їх скеровують назад до Львова у супроводі машин поліції», — повідомив під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий.

«З кожним днем проблема вивезення сміття у Львові ускладнюється. Тому було скликане позачергове засідання комісії, яке прийняло рішення про те, що на даному етапі можемо клопотати перед обласною і державною комісіями ТЕБ і НС щодо розблокування полігонів на території Львівської області та полігонів на території України. Сьогодні такі клопотання мають бути направлені і голові обласної, і голові державної комісії ТЕБ і НС», —зазначив начальник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради (ЛМР) Віктор Іваніцький.

Детальніше про політичні та екологічні аспекти Львівської сміттєвої проблеми читайте у матеріалі нашого спеціального кореспондента на сторінках журналу «Екологія підприємства» № 2, 2017

Автор: Інна Борисова

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!