Новини

Повернутися до переліку новин

Щодо реалізації державної політики у сфері промислового забруднення

Україна отримала «пальму» першості за найбільшу кількість передчасних смертей на 100 тисяч населення саме через забруднення повітря.

Завдяки гранту від чеського уряду, громадськими організаціями разом з чеськими колегами було проведено низку досліджень щодо стану довкілля в Україні. Результати проб, взятих в Кривому Розі, Запоріжжі, Дніпрі, Харкові й Маріуполі, стали неочікуваними навіть для екологів.

За цими результатами пісок з дитячих майданчиків містить важкі метали, а в повітрі було виявлено діоксини, які руйнують наші гени. У річкових відкладах виявлено підвищений вміст важких металів. Найбільш поширеними з яких є кадмій і цинк. Концентрація важких металів у кількох зразках осаду перевищує низку нормативів екологічної безпеки. У пробах піску вміст цинку та свинцю не відповідає чеським гігієнічним стандартам якості піску на дитячих майданчиках. В усіх досліджених містах спостерігається масштабне забруднення нафтовими вуглеводнями. Аналіз ризиків показав, що найбільшу загрозу становить забруднення миш’яком і кадмієм. Вміст миш'яку в деяких відкладеннях свідчить про те, що в довгостроковій перспективі він може спричинити несприятливі канцерогенні ефекти. У деяких пробах відкладень забруднення кадмієм перевищено індекс небезпеки.

Все вищенаведене вказує на значні загрози для здоров'я людей. І однозначно потребує нашого невідкладного реагування.

Експерти підтвердили, що можливими джерелами забруднення є металургійні підприємства, теплові електростанції, спалювання відходів, виробництво коксу та гірничо-видобувна промисловість.

Саме тому питання систем пило- і газоочистки сьогодні є надзвичайно актуальним, — зазначає Павло ЯКИМЕНКО, народний депутат України. 2 березня пан Павло поділиться напрацюваннями Комітету з питань екологічної політики та природокористування ВР з огляду на зобов’язання України відповідно до Угоди про асоціацію в частині забезпечення чистого довкілля.

На захід запрошено представників влади, зокрема:

  • Романа Абрамовського, заступника міністра Мінекоенерго
  • Марину Шимкус, заступника начальника Управління Мінекоенерго
  • Єгора Фірсова, в.о. голови Держекоінспекції

Серед учасників ПЛАТФОРМИ провідні фахівці промислових підприємств та інжинірингових компаній: АТ «Каргілл», Фабрика рукавних фільтрів, ЦЕРН, ЕКНІС-ІНЖИНІРИНГ, ЕСМ Україна, «Запоріжсталь», «Український графіт», ДТЕК ЕНЕРГО, «Укрцемент», «Нафтогаз України», «Імперіал Тобакко Продакшн Україна», «Кривий Ріг Цемент» та інші.

Професійна асоціація екологів України запрошує долучитися до діалогу керівників, головних інженерів, екологів, технологів підприємств металургійної промисловості, машинобудування, електроенергетики, цементної, нафтогазової, целюлозно-паперової, хімічної та інших галузей промисловості, АПК тощо.

Генеральний партнер — проект «Найкращі доступні технології та методи управління (НДТМ) для України», що виконується GIZ на замовлення Уряду Німеччини.


З питань участі:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!