Новини

Повернутися до переліку новин

Спортивні майданчики зі штучним покриттям можуть заборонити через мікропластик

В Брюсселі під головуванням призера Олімпійських ігор, екс-рекордсмена світу з метання молота Юрі Тамма (Естонія) відбулося чергове засідання Комісії Європейського олімпійського комітету “Європейський Союз”.

Під час заходу розглядалося досить багато питань, серед яких планомірна робота з залучення грантів ЄС на розвиток українського спорту, ризики, пов’язані з проведенням неконтрольованих змагань, а також про шкоду мікропластику, джерелом якого є деякі спортивні споруди. Про це повідомив президент легкої атлетики України Ігор Гоцул, який є членом Комісії Європейського олімпійського комітету “Європейський Союз”.

“Третій аспект, як не дивно, це боротьба за екологію. Діяльність у цьому напрямку призвела до того, що зараз багато людей говорить про потенційну шкоду мікропластику – мікрочастин пластику, які потрапляють у воду, в страви, вдихаються нами, і можуть нести достатньо велику загрозу здоров’ю та екології. І одним з джерел цього мікропластику є деякі спортивні споруди, наприклад, штучні футбольні поля. Зараз це питання обговорюється дуже активно. Не факт, що завтра поля зі штучним покриттям будуть заборонені. Але така дискусія триває, і нам потрібно про неї знати”, - цитує Гоцула пресслужба ФЛАУ.

Натомість, як ми повідомляли раніше, Всесвітня організація охорони здоров'я визнала мікропластик в питній воді безпечним. Дослідження почалися після того, як в минулому році мікропластик виявили в більшості відомих брендів бутильованої води. Щоправда, експерти вважають: незважаючи на попередні висновки потрібно більше даних, щоб дійти остаточних висновків.

Фото: kolomyia.today

Джерело: Укрінформ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!