Новини

Повернутися до переліку новин

У Каховці вирішили обмежити використання поліетиленової продукції у торгових мережах

Виконавчий комітет Каховської міськради вирішив обмежити використання поліетиленової продукції у торгових мережах міста, повідомляє Новий день.

Замість звичного поліетиленового пропонувати клієнту пакет з паперу або інших біорозкладних матеріалів чи багаторазову торбину вже найближчим часом може стати нормою в магазинах і супермаркетах Каховки. З такою рекомендацією до суб’єктів господарювання виступив виконавчий комітет міської ради. Відповідне рішення прийняте 19 лютого.

«Надважливим і дуже прогресивним»  назвала його член виконкому, директорка Каховської школи № 4 Галина Гондарева. «Проте не менш важливо, щоб це рішення працювало. І щоб відповідальні особи працювали не лише з торговими точками, а й усім дорослим населенням міста», — зауважила пані Гондарева.

На думку члена виконкому, директора Каховського ЦУМа Галини Захарченко покупцям доведеться сплачувати більше адже екологічно безпечні пакувальні матеріали — наприклад, з паперу або картону — коштують суттєво дорожче.

«Прогресивні підприємці і свідомі жителі неодмінно переходитимуть на екологічні пакети. Але нам важливо зробити хоча б перший крок. А то виходить: коли нічого не робиться — погано і коли щось робиться — теж погано», — зауважив міський голова Каховки Андрій Дяченко.

За його словами, ініціатором цього рішення став перший заступник міського голови Олег Кожем’якін. На засіданні виконкому також підкреслили, що рішення не матиме заборонний характер, а виключно рекомендаційний.

«Ми вже почали проводити відповідну роботу з підприємцями. В кількох супермаркетах нам підтвердили готовність укласти меморандуми щодо відмови від поліетиленових пакетів і перехід на альтернативні екобезпечні пакувальні матеріали. В освітніх закладах міста теж ця робота вже ведеться. Тому я вважаю, що спільно ми зробимо дуже добру справу», — повідомив Олег Кожем’якін.

Нагадаємо, у Верховній Раді протягом січня-лютого було зареєстровано декілька проектів Закону про заборону пластикових пакетів, один з яких -  № 9507 від 28.01.2019 «Проект Закону про зменшення кількості окремих видів відходів з поліетилену в цивільному обігу» 20 лютого було відкликано.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!