Новини

Повернутися до переліку новин

У Мінекономрозвитку обговорили стан реалізації проектів, які підтримуються Фондом E5P

Співробітництво із Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонд E5P) є дуже цінним для України у контексті пріоритету державної політики енергоощадності та енергоефективності. Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігор Веремій під час зустрічі з директором Фонду E5P Андерсом Лундом.

«Співробітництво з Фондом E5P має для нас величезне значення. Щоб довести це, сьогодні Україна виконала свої фінансові зобов’язання перед фондом, незважаючи на складну економічну ситуацію. Ми маємо надію, що всі 16 проектів, погоджених з E5P, будуть успішно реалізовані», - наголосив Ігор Веремій.

У ході дискусії сторони обговорили плани розширення діяльності Фонду E5P в Україні, зокрема щодо підтримки проектів у сфері водо- і теплопостачання, водовідведення у Дніпродзержинську, Кривому Розі і Лозовій.

Зокрема, Андерс Лунд наголосив, що як керівник фонду E5P підтримує виконання вищеназваних проектів. На черзі – прийняття рішення представниками фінансових установ – партнерів Фонду, які надаватимуть позики на реалізацію цих проектів.

«Це дуже важливо, що Україна активно підтримує проекти, проте також важливо, що банки беруть на себе відповідальність за них», - зауважив директор Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології E5P.

Він також додав, що Фондом E5P заплановано великий проект у сфері ЖКГ в Полтаві, передовий досвід впровадження якого може бути поширений й на інші міста нашої держави.

 

Довідково

Фонд E5P був ініційований Європейським Союзом (під час головування Швеції у 2009 році) з метою фінансової підтримки (у вигляді грантів і технічної допомоги) проектів щодо підвищення енергоефективності та поліпшення екології, спрямованих на значне скорочення споживання електроенергії, зменшення викидів вуглекислого газу та інших парникових газів, у першу чергу, в Україні.

Рішення про заснування Фонду прийнято Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейською Комісією, Європейським інвестиційним банком, Північним інвестиційним банком, Північною екологічною фінансовою корпорацією, Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною Фінансовою Корпорацією.

На сьогодні портфель Фонду в Україні складається з 16 затверджених Асамблеєю вкладників Фонду Е5Р проектів для відновлення та модернізації систем водо- і теплопостачання комунальних підприємств у 17 містах України загальною оціночною вартістю 232,9 млн. євро, з яких позики МФО – 146 млн. євро, гранти технічної допомоги з коштів Фонду Е5Р – 51 млн. євро.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!