Новини

Повернутися до переліку новин

У Мінприроди відбулось урочисте засідання Координаційної ради з питань збереження, збалансованого використання та відновлення водно-болотних угідь України

31 січня 2013 року в приміщенні Мінприроди під головуванням Міністра екології та природних ресурсів України Проскурякова Олега відбулось урочисте засідання Координаційної ради з питань збереження, збалансованого використання та відновлення водно-болотних угідь України, приурочене до 2 лютого – Всесвітнього дня водно-болотних угідь.

У 2014 роціза пропозицією Рамсарської конвенції Всесвітній день водно-болотних угідь відзначається під девізом «Водно-болотні угіддя та сільське господарство: партнери для розвитку».

Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів  розпочала свій відлік 2 лютого 1971 року. Цього року Конвенція відзначає свою 43 річницю.

«У 2014 році Міністерство екології та природних ресурсів планує спрямувати зусилля на удосконалення нормативно-правового регулювання та створення ефективної системи управління водно-болотними угіддями, організацію моніторингу за станом водно-болотних угідь та екологічних освітньо-виховних заходів із залученням установ природно-заповідного фонду та заінтересованих сторін», - зазначив Міністр Олег Проскуряков

Також очільник Мінприроди додав: «Реалізація на практиці пріоритетів щодо поліпшення збереження водно-болотних угідь можлива лише за умови об’єднання зусиль усіх державних та недержавних установ та організацій, всього населення країни. Сподіваємося, що Ви приєднаєтеся до нас і зробите свій внесок у збереження та відтворення надзвичайно цінних для природи та сільського господарства водно-болотних угідь.»

На засіданні були розглянуті питання впровадження в Україні Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів, зокрема питання співпраці природоохоронних організацій та сільськогосподарських підприємств відповідно до лозунгу року «Водно-болотні угіддя та сільське господарство – партнери для розвитку». До участі в засіданні також були запрошені керівники сільськогосподарських підприємств, діяльність яких пов’язана з водно-болотними угіддями. 

Міністерствo екології та природних ресурсів України

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!