Новини

Повернутися до переліку новин

Україна та Німеччина розпочали проект на підтримку екомодернізації промислового виробництва

9 липня 2019 року у Києві відбулося урочисте відкриття проекту «Найкращі доступні технології та методи управління (НДТМ) для України». Спільний проект Міністерства екології та природних ресурсів України та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH виконується за підтримки Федерального Міністерства довкілля, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини.

«22 травня Уряд схвалив Концепцію державної політики у сфері промислового забруднення, і зараз - найкращий час для запуску проекту НДТМ, адже саме від спроможності промисловості модернізувати виробництво [СС1] напряму залежить зменшення рівня промислового забруднення, що є нашою головною метою» – прокоментував Микола Кузьо, заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань євроінтеграції.

За словами Ріти Шварцелюр-Зуттер, Парламентського статс-секретаря Федерального Міністерства довкілля Німеччини, проект «НДТМ для України» є також важливим елементом для досягнення цілей Паризької угоди та довгострокових цілей скорочення викидів парникових газів.

Найкращі доступні технології та методи управління (НДТМ) є одним із ключових елементів реформи дозвільної системи у сфері промислового забруднення, адже завдяки ним кожна галузь отримає індивідуальні секторальні документи щодо найбільш ефективних, з точки зору захисту довкілля, технологій. НДТМ розробляються за участі науковців, промисловців та громадськості країн членів ЄС з урахуванням особливостей промислових секторів, впливу на навколишнє природне середовище та економічної доцільності їх впровадження. Висновки НДТМ затверджуються Європейською комісією та є обов’язковими до виконання в країнах ЄС.

Таким чином, проект «НДТМ для України» торкнеться усіх виробничих підприємств, та усіх галузей української економіки, що чинять значний вплив на довкілля.

«Процес впровадження Директиви ЄС про промислові викиди є непростим та довготривалим, схвалена Урядом Концепція орієнтована на 10 років, але якщо усі стейкхолдери проявлять наполегливість,- ми можемо досягнути поставлених цілей швидше. Підтримка урядом Німеччини є необхідною як для бізнесу, так і для держави» – підкреслює Микола Кузьо, заступник Міністра  екології та природних ресурсів України з питань євроінтеграції.

Загальний бюджет проекту – 10 млн євро, які включають допомогу в розробленні законодавчої бази, зміцнення інституційної спроможності Мінприроди, переклад частини НДТМ, пілотні проекти та їх впровадження, запропоновані механізми для інвестицій на заходи з модернізації підприємств. Результатом реалізації напрацювань проекту має стати зменшення негативного впливу промислового забруднення на довкілля України.

Джерело: Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!