Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд стимулює впровадження в країні енергозберігаючих технологій

11 грудня Кабінет Міністрів України схвалив підготовлений Мінекономрозвитку проект постанови Уряду, що доповнює перелік енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих, ввезення яких звільняється від ввізного мита й податку на додану вартість.

«Документ розроблено з метою стимулювання заходів з енергозбереження, сприяння впровадженню енергозберігаючих технологій в Україні, модернізації та технічному переоснащенню вітчизняних підприємств, підвищення рівня конкурентоспроможності національної економіки», - зазначив Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

Так, проект постанови доповнює перелік додатковою товарною позицією «Когенераційний модуль JGC 320 GS-L.L у контейнерному виконанні із заводським номером 1084496».

Реалізація проекту, в рамках якого ввозиться зазначене обладнання, передбачає будівництво комплексної споруди з системою збору біогазу з полігону твердих побутових відходів для виробництва електроенергії.

«Завдяки роботі біогазової електростанції вирішується важлива соціально-екологічна проблема – недопущення попадання біогазу (метану) в атмосферу, що сприятиме покращенню стану здоров’я мешканців регіону, зниженню соціальної напруженості у населених пунктах, розташованих поряд із  полігоном», - наголосив Міністр.

При цьому Ігор Прасолов підкреслив, що використання біогазу при дегазації з полігону твердих побутових відходів для виробництва електроенергії дозволить скоротити споживання природного газу, який необхідно було б спалити для виробництва еквівалентної кількості електроенергії на ТЕС. А це сприятиме посиленню енергетичної незалежності країни.

 Кабінет Міністрів України

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!