Новини

Повернутися до переліку новин

В Україні вперше проведуть конкурс ЕКО-проектів від Університету Сингулярності

В Україні вперше стартував конкурс інноваційних еко-проектів Global Impact Challenge.

Переможець змагання, організованого Університетом Сингулярності у партнерстві з представництвом SingularityU Kyiv Chapter та українською мережею енергетичних інновацій Greencubator, отримає стипендію на деcятитижневу літню(17 червня – 17 серпня) програму SU Global Solutions Program (GSP) 2017 кампусі дослідницького центру NASA Ames у серці Кремнієвої Долини, передає singularityukyiv.com. 

Як зазначає керівник SingularityU Kyiv Chapter, організатор GIC Ukraine 2017 Ігор Новіков, досі жоден українець не мав можливості долучитися до найвідомішої освітньої програми з інновацій у світі. 

"За всю історію існування Global Solutions Program (GSP) жодного разу не було українця, а починаючи з 2017 року Україна має гарантоване безкоштовне місце у цій програмі, - наголосив він. - Місією університету було, є і буде навчати, надихати і надавати можливість лідерам завтрашнього дня працювати над проектами, здатними вплинути на життя мільярдів».

Цьогорічний конкурс присвячений зміні клімату. Українці можуть подати своє бачення вирішення проблем глобального потепління, забруднення повітря, води і ґрунту, переробки сміття, скорочення біологічного різноманіття, усунення наслідків аварії на ЧАЕС та інших масштабних антропогенних катастроф, а також висушування водойм, вирубки лісів, скорочення викидів фтористих газів та інших хімічних відходів.

За словами Ігоря Новікова, конкурсанти повинні придумати ідею або проект, який використовує технології для вирішення глобальної проблеми зміни клімату.

"Проект повинен позитивно вплинути на життя, як мінімум, мільярда людей протягом десяти років", - пояснив фахівець. - Рішення прийматиме конкурсна комісія, до складу якої увійдуть представники Singularity University, офіційний посол SingularityU в Україні та керівник SingularityU Kyiv Chapter Ігор Новіков, а також експерти в галузі альтернативної енергетики та інновацій, представники екологічних, наукових і бізнес спільнот».

Кандидату на момент початку Singularity University Global Solutions Program - 17 червня - має виповнитися 21 рік, він повинен бути громадянином України, вільно розмовляти і писати англійською мовою. 10 кращих аплікантів пройдуть навчання в Україні та боротимуться за головний приз -10-тижнів на території закритого техно-парку NASA Ames в Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, стипендію на навчання та оплачений переліт.

На переконання глави правління, співзасновника Громадської організації "Greencubator" Романа Зінченко, конкурс дозволить Україні стати місцем народження нових кліматичних та енергетичних технологій. «Хвиля зелених стартапів, які будуть реалізовувати досвідчені і талановиті науковці, зцілить не тільки нашу країну, а й світ довкола», - впевнений він.

Переможець конкурсу буде обраний в перший тиждень квітня 2017 року.

Подати заявку на участь у конкурсі SingularityU Kyiv GIC 2017 можна до 1 березня на сайті Університету Сингулярності, а також на сайті його представництва в Україні.

Singularity University, заснований всесвітньо відомим винахідником і футурологом Реєм Курцвайльом у лютому 2009 року у Силіконовій Долині на території NASA Research Center, наразі провів конкурс Global Impact Challenge в багатьох країнах по всьому світу.

Джерело: ecotown.com.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!