Новини

Повернутися до переліку новин

Вперше в Україні проголосили про створення інноваційної платформи RE100 UKRAINE

Історична подія для енергетичного та екологічного майбутнього України відбулася 31 січня цього року на прес-конференції в Києві, а саме – проголошення спільної ініціативи всіх організацій, що в комплексі  складають основу індустрії відновлюваної енергетики в Україні.

Мета ініціативи - створення інноваційної платформи RE100 UKRAINE. Ініціаторами події виступили профільні асоціації України, а натхненником ідеї – Амбасадор Відновлюваної Енергії у світі - Руслана. Співорганізатор події – ГК «Метрополія», засновник та генеральний директор —  Віктор Куртєв.

Під час прес-конференції йшлося про старт цієї ініціативи та створення платформи RE100 UKRAINE, а також відкрито обговорення щодо майбутнього України та можливостей для розвитку відновлюваних джерел енергії.

Олександр Домбровський, в. о. голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки й Руслана — Амбасадор Відновлюваної Енергії у світі, наголосили на тому, що відновлювальна енергетика – це не індустрія, а модель життя.

За словами Олександра Рєпкіна, Президента Енергетичної асоціації «Українська воднева рада», - дуже важливо, що в Україні відновлювальна галузь є, у нас існує повний цикл виробництва відновлювальної енергетики на українських підприємствах. Ми зараз проходимо дуже важливий період змін у законодавстві, які також регламентують діяльність цієї галузі. Ми вже знаємо, як отримати відновлювальну енергію.

Андрій Конеченков, голова правління ГО «Українська вітроенергетична асоціація», зазначив: «Відновлювані джерела енергії  —  такі, за які воювати не потрібно. Бізнес сьогодні розуміє, що  саме «зелена» енергетика - це енергетика майбутнього, яка сприяє  миру в усьому світіТільки на спільній платформі, об’єднавшись, усі підприємства відновлюваної енергетики  зможуть подолати труднощі».

Георгій Гелетуха, голова правління ГС «Біоенергетична асоціація України»  аргументував першість біоенергетики в тепловій галузі енергетики.

Про тенденції у розвитку сонячної енергетики в Україні та світі розказав Юрій Фаворський, Президент асоціації сонячної енергетики в Україні.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!