Новини

Повернутися до переліку новин

Як правильно розрахувати нормативи гранично допустимого скидання (ГДС) забруднюючих речовин у водні об’єкти із зворотними водами

Матеріал роз’яснить: на підставі чого здійснюється спеціальне водокористування, ким видаються дозволи, як правильно розрахувати ГДС, які головні задачі водокористувача та на які особливості розробки нормативів ГДС варто звернути увагу. Як зробити вибір виконавця на розробку нормативів ГДС.

Спеціальне водокористування — це забір води з водних об’єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об’єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів.

Спеціальне водокористування здійснюється на підставі дозволу на спеціальне водокористування

Дозвіл на спеціальне водокористування видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства.

Важливо! Для водокористувачів міста Києва, Київської області, зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи видача дозволу здійснюється Держводагентством.

Форма дозволу затверджена Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України «Про затвердження форми дозволу на спеціальне водокористування та форми нормативного розрахунку водокористування і водовідведення» від 23 червня 2017 року № 234 (далі — Наказ № 234).

Для одержання дозволу на спеціальне водокористування юридична або фізична особа, фізична особа-підприємець подає документи до центру надання адміністративних послуг заяву, до якої додаються:

1) обґрунтування потреби у воді з помісячним нормативним розрахунком водокористування і водовідведення (форма обґрунтування затверджена Наказом № 234);

2) опис та схема місць забору води та скиду зворотних вод (у довільній формі);

3) нормативи гранично допустимого скидання (ГДС) забруднюючих речовин у водні об’єкти зі зворотними водами (з розрахунком на кожний випуск (скид) окремо);

4) затверджені індивідуальні технологічні нормативи використання питної води (для підприємств та організацій житлово-комунального господарства, суб’єктів господарювання, які надають послуги з централізованого водопостачання та/або водовідведення, житлово-експлуатаційних підприємств та організацій);…

Увага! Матеріал публікується частково! Повна версія  в журналі «Екологія підприємства» № 8, 2018

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Матеріал для статті наданий компанією SEC ECOLOGY

Свіжий номер журналу Придбати журнал

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!