Новини

Повернутися до переліку новин

Як успішно реалізувати проекти, які поліпшують життя людей. Проект «Екошкола» від «Фармак»

Від редакції
Які показники характеризують екобізнес в Україні? Безперечно, окрім бездоганного дотримання норм природоохоронного законодавства, це й впровадження нових екотехнологій, і, звичайно, ефективна система КСВ.


ДОВІДКА!
Корпоративна соціальна відповідальність (КСВ) — це відповідальність підприємства за прямий та опосередкований вплив на економічну, екологічну та соціальні системи, в які воно вбудоване. Про КСВ в Україні знають та навіть чують мало. Це пояснюється тим, що історія розвитку українського бізнесу відрізняється від західної моделі та має свої особливості. Тож і розвиток КСВ в Україні відбувається інакше. Незважаючи на це, все більше відповідальних власників компаній приділяють увагу цьому надважливому питанню.

Збереження екологічного балансу є одним із ключових складників відповідального ведення бізнесу, не лише декламування екологічних принципів назовні, а й активне впровадження та реалізація їх у себе в компаніях, поширення цього досвіду.

Про проект «Екошкола»

Пілот проекту «Екошкола» було успішно реалізовано в Шостці, де розташований департамент із виробництва АФІ ПАТ «Фармак». Ціль проекту — підвищити рівень екологічної свідомості школярів і залучити їх до процесу заощадження екологічних ресурсів. Його учасниками стали дев’ять шкіл міста. У межах проекту учні 8–11 класів пройшли восьмимісячний освітній курс із глобальних теоретичних екологічних питань і навчилися застосовувати здобуті знання на практиці. Найкращі проекти, спрямовані на вирішення екологічних проблем конкретної школи, отримали міні-гранти від ПАТ «Фармак» на їх реалізацію.

Успішний старт проекту «Екошкола» дає змогу транслювати його в різні частини України, залучаючи драйверів екологічно-просвітницького руху, соціально-відповідальний бізнес і головне — небайдужу, прогресивну молодь країни. У 2018 році проект «Екошкола» увійшов у двадцятку найкращих соціальних проектів України. У 2019 році ПАТ «Фармак» розширив межі екологічного проекту «Еко школа» та залучив до нього десять шкіл Києва.

Для школярів було розроблено унікальний навчально-методичний посібник, який увібрав у себе найголовніші та найважливіші питання, з якими стикається сьогодні світ. Навчально-методичний посібник «Екошкола» схвалено Міністерством освіти та науки України. Проект «Екошкола» від ПАТ «Фармак» реалізується в співпраці з ГО «Український екологічний клуб «Зелена Хвиля».

Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 6, 2019

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  № 6, 2019

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!