Новини

Повернутися до переліку новин

Зимові обліки птахів у Національному природному парку «Дворічанський»

25-26 січня Національний природний парк «Дворічанський» (Харківська область) долучився до Всеукраїнської акції з обліку птахів. Ця акція щороку проводиться Українським товариством охорони птахів на всій території нашої країни.

Цього року облік проводили директор НПП «Дворічанський» Височин М.О., заступник директора-головний природознавець Тупіков А.І. та начальник відділу науки, моніторингу та еколого-освітньої роботи Клетьонкін В.Г.

Під час обліку були проінспектовані різноманітні біотопи: заплави річок Оскіл та Нижня Дворічна, а також їх прируслові ділянки; крейдяні відслонення; хвойні й заплавні ліси. Всьго за два дні було відмічено 32 види птахів.

Окрім звичайних, поширених видів зустрілись і ті, що внесені до Червонї книги України: орлан білохвіст, сірий сорокопут та польовий лунь. Але особливої уваги заслуговують нехарактерні для цього сезону види птахів, які мали б відлетіти на зимування до більш теплих країв: малинівка та шпак. Слід відмітити, що ці два види птахів впродовж останніх трьох років постійно фіксуються у зимовий період у Харківській та Донецкій областях.

Обліки птахів – традиційні для співробітників НПП «Дворічанський». Вони щороку проводяться і взимку, і навесні, і восени не зважаючи на погодні умови та політичні обставини.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!