Новини

Повернутися до переліку новин

Зволікання з допуском представника водоканалу чи зволікання з повідомленням про перевірку керівництва підприємства?!

В аналізі розгляду справи:
1. Звернення до суду з позовом про стягнення штрафу за понаднормовий скид забруднень та зволікання з допуском представника водоканалу
2. Розгляд доказів та висновок господарського суду

ЗВЕРНЕННЯ ДО СУДУ
Водоканал (далі — Позивач) звернувся до господарського суду із позовом до підприємства (далі — Відповідач) про стягнення 1 020 758,96 грн, що складають суму заборгованості за перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин у стічних водах за договором про надання послуг з централізованого питного водопостачання та водовідведення.

ВІДПОВІДАЧ ЗАПЕРЕЧУЄ проти задоволення вимог Позивача в частині стягнення 874 153, 91 грн, що складають плату за понаднормативний скид забруднень із застосуванням коефіцієнта кратності Кк = 5 за розрахунковий місяць, згідно з п. 7.13 місцевих правил за зволікання з допуском представника водоканалу на територію підприємства (більш ніж 30 хвилин після його прибуття).

Обставини справи

1 серпня 2014 року між Позивачем та Відповідачем укладено Договір на надання послуг з централізованого питного водопостачання та водовідведення (далі — Договір).

З метою встановлення допустимої концентрації забруднюючих речовин у стічних водах підприємства представниками Позивача у присутності представника Відповідача 5 травня 2017 року було здійснено відбір проб стічних вод, про що складено відповідний акт.

За результатами проведення Позивачем лабораторних вимірювань у стічних водах Відповідача було виявлено перевищення допустимих концентрацій по залізу, про що свідчить протокол вимірювання показників складу та властивостей стічних вод.

Згідно з розрахунку величина плати за скид стічних вод з понаднормативним забрудненням становила 146 605,06 грн.

15 травня 2017 року о 09 год. 30 хв., як зазначають представники Позивача, вони повторно прибули на підприємство Відповідача з метою відбору проб стічних вод та о 09 год. 36 хв. зателефонували до головного енергетика (відповідальна особа Відповідача), який повідомив, що перебуває на лікарняному, у зв`язку з чим буде визначено іншу відповідальну особу.

О 09 год. 42 хв. представник Позивача підійшов до охорони Відповідача з документом про перевірку та проханням виділити відповідальну особу.

О 09 год. 43 хв. до представників Водоканалу вийшов начальник служби безпеки Відповідача з метою з’ясувати, хто саме буде зустрічати представників Позивача; о 09 год. 57 хв. до представників Позивача вийшов провідний інженер з договірної роботи, яка взяла направлення на перевірку у представників Позивача. Після цього о 09 год. 58 хв. Представники Позивача увійшли до бюро пропусків та лише о 10 год. 08 хв. мали змогу по трапити на територію підприємства Відповідача, однак гостьовий пропуск з першого разу не спрацював.

В якості доказу, який підтверджує зволікання Відповідача з допуском представника Водоканалу на його територію (більш ніж 30 хвилин після його прибуття) Позивачем 15 травня 2017 року складено акт про відмову підприємства виділити відповідального співробітника або створення перешкод представникам Позивача при відборі проб та обстеження мереж каналізації підприємства, в якому було зазначено, що з метою конт ролю якості стічних вод підприємства шляхом відбору разової проби інженери з якості стічних вод. Час прибуття представників Водоканалу зазначено з 09 год. 36 хв. по 10 год. 40 хв. Акт підписано із зауваженнями.

Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 10, 2019
Автор: Марина Тимошенко, головний експерт Експертного центру ПАЕУ, член редакційної ради журналу

Джерело: журнал «Екологія підприємства» № 10, 2019

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!