Новини

Повернутися до переліку новин

Мінприроди оголосило двадцятку найбільш брудних міст України

За даними 1992–2012 років, дуже високий рівень забруднення атмосферного повітря спостерігався більш ніж у 20-ти містах України. Про це повідомляє Міністерство екології та природних ресурсів.
Протягом цього періоду найбільш забрудненим виявилося повітря в містах, в основному на сході та в центрі України, зокрема, в Донецькій області — Горлівка, Дзержинськ, Донецьк, Єнакієве, Краматорськ, Макіївка, Маріуполь і Слов’янськ. На початку 90-х років високий рівень забруднення спостерігався в Луганську, зберігається до цих пір у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку.
У центральному регіоні найбільш забруднене повітря у Дніпропетровську, Дніпродзержинську та Кривому Розі. У Черкасах високий рівень забруднення спостерігався до 2008 року, згодом він зменшився до підвищеного. У південному регіоні протягом усього періоду дуже високий рівень забруднення повітря залишається в Одесі, високий — у Красноперекопську та Запоріжжі, з 1999 року — в Армянську. На заході високий рівень забруднення повітря спостерігається в Луцьку, в окремі роки — в Ужгороді.
Загалом на території України протягом 1992–2012 років рівень забруднення атмосферного повітря характеризувався як високий.
Моніторинг стану забруднення атмосферного повітря мережею спостережень гідрометеорологічних організацій здійснюється в 53 містах України (зокрема, в усіх обласних центрах).
Як пояснюють у Мінприроди, дуже високий і високий рівень забруднення атмосферного повітря у містах пов’язаний зі значними концентраціями формальдегіду, двоокису азоту, фенолу, бензапірену, а також фтористого водню, окису вуглецю, зважених речовин.

Прес-служба Мінприроди України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!