Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд Японії розширює спектр проектів технічної допомоги в сфері екології в Україні

04 червня 2013 року в рамках програми робочого візиту делегації Мінприроди на чолі з Міністром Олегом Проскуряковим в Японію відбулася зустріч з керівництвом японського агентства міжнародного співробітництва «ДЖАЙКА».

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи розширення спектру проектів технічної допомоги японського уряду Україні, зокрема, в сфері екології, впровадження екологічно дружніх технологій, започаткування в Україні програм по утилізації промислових відходів.

Довідка:

«ДЖАЙКА» є урядовою організацією, яка координує надання допомоги іноземним країнам в рамках програми уряду Японії «Офіційна допомога розвитку» (ОДР), що включає в себе надання грантової (безоплатної), технічної допомоги, пільгових позик урядам іноземних країн. Головне завдання – сприяти економічному розвитку країн, що розвиваються, а також країн з перехідною економікою. Бюджет та діяльність агентства контролюєтсья Міністерством закордонних справ Японії (в політичному аспекті). Проекти допомоги (у технічно-фінансовому аспекті) погоджуються з Міністерством економіки, торгівлі та промисловості Японії та Міністерством фінансів Японії.
Агенція має найбільшу серед інших світових організацій програму проведення навчальних тренінгів та семінарів для експертів інших країн по всьому світу та щороку навчає понад 8 тисяч учасників у сферах охорони здоров'я, сільського господарства, збереження навколишнього середовища, зміни клімату, розвитку транспортної інфраструктури тощо.
Україна щорічно, починаючи з 1997 року, отримує технічну допомогу від Уряду Японії в рамках програми «Офіційна допомога розвитку» (ОДР). Пріоритетами японської сторони є розвиток культури та мистецтва, освіта, охорона навколишнього природного середовища, охорона здоров’я, а також підтримка економічних реформ, розвиток банківсько-фінансового сектору, реструктуризація промислової політики.
Загальний обсяг технічної допомоги (грантів) в рамках програми ОДР на двосторонній основі склали понад 150 млн. дол. США.

 

Прес-служба Мінприроди

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!