Новини

Повернутися до переліку новин

Забруднення повітря викликає більше 2 мільйонів смертей на рік в світі

Прес-служба Мінприроди повідомляє, що згідно з новими дослідженнями американських вчених, глобальне забруднення повітря сприяє передчасній смерті більш ніж 2 мільйонів дорослих людей в світі щороку.
Науковці під час експериментів використовували ряд математичних моделей для оцінки впливу речовин, які складаються з дрібних часток або сажі, що проникають глибоко в легені, та озону, який є основним компонентом смогу.
Дослідники також дійшли висновку, що зміна клімату мала лише мінімальний вплив на кількість смертей, пов’язаних із забрудненням довкілля. Найбільший відсоток смертей припадає на Східну та Південну Азію, де кількість населення висока, а забруднення повітря є вкрай серйозним.
Близько 470 000 осіб вмирають щороку від озону, який виробляється в результаті промислової діяльності людини (на відміну від атмосферного озону, який забезпечує захист від сонячних променів, озон у приземному шарі в основному викликаний хімічними реакціями в міських і приміських регіонах).
Ще 2,1 млн смертей стали наслідком впливу на людський організм дрібних твердих часток, які забруднюють повітря в результаті господарської діяльності людини. Їхній розмір менше 2,5 мкм завширшки, вони мають назву PM2.5. Ці частки викликають рак легенів та інші захворювання дихальних шляхів.

Прес-служба Мінприроди України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!